Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 1 листопада 2017 р.

Легальна зайнятість - це запорука гідного рівня життя кожної людини

30 жовтня 2017 у приміщенні Добропільського міського центру зайнятості було проведено семінар на тему «Легальна зайнятість», у якому прийняло участь 10 безробітних.
Захід було проведено провідним юрисконсультом центру зайнятості Петровою Альоною разом із заступником начальника Добропільського бюро безоплатної правової допомоги Шумарою Андрієм. Легальна зайнятість - це запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту кожної людини. У зв’язку з тим, що багато наших громадян не достатньо обізнані з питання своїх прав та гарантій у трудових правовідносинах, цим користуються роботодавці – порушники.
Провідним юрисконсультом центру зайнятості було звернуто увагу присутніх на наступних питаннях:
- Переваги легальної зайнятості в Україні.
- Порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту.
- Види шахрайства при працевлаштуванні в Україні.
Шумара Андрій детально зупинився на видах правової допомоги, які надаються Добропільським бюро безоплатної правової допомоги та яким категоріям громадян, а також звернув увагу на правах, гарантіях та обов’язках громадян у трудових правовідносинах. На завершення семінару провідним юрисконсультом центру зайнятості
було наголошено на тому, що без свідомості самих громадян, які повинні наполягати на узаконенні своїх конституційних прав на працю шляхом обов’язкового укладання з роботодавцем трудових договорів, як це передбачено статтями Кодексом законів про працю України, це питання в повному обсязі не може бути вирішено. Сьогодні кожен присутній на семінарі вкотре впевнився, що найголовніше – мати впевненість у завтрашньому дні та право на отримання соціальних гарантій у разі виникнення безробіття або інших страхових випадків.
Ми – за легальне працевлаштування!
Джерело: Добропільський міський центр зайнятості.

Шукати в на сайті