Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 9 листопада 2017 р.

Навчання з питань запобігання корупції

08 листопада в приміщенні Краматорської міської ради представниками Національного агентства з питань запобігання корупції проведено семінар-тренінг для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, посадових осіб юридичних осіб публічного права, які прибули сюди з усієї Донецької області.
Від Добропільського району в семінарі прийняли участь Олена Калашнікова - завідувач юридичного сектору райдержадміністрації та Любов Барлет - керуючий справами районної ради,  на яких покладено виконання функцій уповноважених осіб з питань запобігання корупції.
Організатори заходу подякували всім тим, хто попередньо пройшов онлайн реєстрацію та склав тест на знання Закону України “Про запобігання корупції” за відповідним посиланням. Такі тести по Донецькій області склали більше ста осіб.
На основі нової редакції Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, увазі присутніх було запропоновано теоретичну частину, а саме - базові практичні інструменти для підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень.
Друга частина тренінгу пройшла у формі: «Запитання – відповідь». Учасниками форуму було задано багато питань, з якими кожен стикається у своїй практичній діяльності у різних сферах – в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування, на державних та комунальних підприємствах, але всі вони стосувалися однієї теми – «Конфлікту інтересів». На кожне із питань надавалася вичерпна відповідь, або питання занотовувалося і на нього обіцяли відповісти пізніше після більш детального вивчення.
Представниками НАЗК було анонсовано курс навчання онлайн, який розпочнеться з 09.12.2017 і буде тривати рік, за темою «Конфлікт інтересів: треба знати!», та запрошено усіх присутніх взяти в ньому участь.
Джерело: сайт Добропільської районної ради

Шукати в на сайті