Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Відбулися командно-штабні тренування

Відповідно до плану основних заходів підготовки цивільного захиситу Донецької області на 2016 рік , 28 жовтня поточного року під керівництвом голови райдержадміністрації Кірносова Д.О. було проведено командно- штабне тренування органів управління і формувань місцевої ланки Добропільського району єдиної державної системи цивільного захисту за темою : « Організація роботи місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування під час загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характеру у складних умовах осінньо- зимового періоду» за участю представників ГУ ДСНС України у Донецькій області.
Під час тренувань було відпрацьовано наступні заходи:
1.Визначення рівня готовності органів управління та сил цивільного захисту району до дій з ліквідації надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов в осінньо – зимовий період та надання практичної допомоги в засвоєнні розроблених планів реагування на ймовірні надзвичайні ситуації.
2.Удосконалення знань , навичок та практичного досвіду посадових осіб щодо організації роботи постійних та координуючих органів у сфері цивільного захисту райдержадміністрації та сільських (селищної) рад.
3.Застосування регламенту інформаційної взаємодії місцевих органів виконавчої влади , органів місцевого самоврядування , спеціалізованих служб цивільного захисту , територіальних підрозділів органів виконавчої влади , підприємств , організацій та установ щодо координації дій при ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків.
4.Надання методичної допомоги керівникам суб’єктів забезпечення цивільного захисту у виконанні покладених повноважень , визначених Кодексом цивільного захисту України, іншими нормативно- правовими актами з питань підготовки органів управління та сил цивільного захисту.
До проведення тренувань залучались :
- відділ з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації;
- відділ економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації;
- підрозділ 19 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області;
- КЛПЗ «Добропільський районний центр ПСМД»
- Добропільський відділ поліції Покровського відділу ГУ Національної поліції України у Донецькій області;
- Добропільська дільниця №2 філії №7 ДП «Донецькій облавтодор»;
- служба оповіщення цеху телекомунікаційних послуг №8 Донецької філії ПАТ «Укртелеком».
Органи управління та формування місцевої ланки територіальної та функціональних підсистем Єдиної державної системи цивільного захисту Добропільського району спроможні виконувати завдання в умовах виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру зимового періоду. 



Шукати в на сайті