Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.  Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.  В Добропільському районі станом на 01.10.2017р. на диспансерному обліку перебувають 145 чол., з них 11 – виявлено в поточному році. Померло від СНІДу – 4 чол.
На антиретровірусній терапії перебувають 35 ВІЛ-інфікованих. При аналізі основних шляхів передачі ВІЛ-інфекції було встановлено, що раніше в районі домінуючим був парентеральний (при введенні наркотичних речовин ін’єкційним шляхом). Сьогодні відбулася зміна структури шляхів передачі ВІЛ – частка статевого шляху передачі стала більшою, що свідчить про небезпечну статеву поведінку споживачів ін’єкційних наркотиків та їх статевих партнерів.
З метою реалізації державної політики у сфері протидії поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, підвищення доступності та якості послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, розпорядженням голови райдержадміністрації від 10 липня 2017 року № 240 затверджено Завдання та основні заходи по забезпеченню профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД у Добропільському районі на 2017 рік. Заходами передбачено, зокрема забезпечення молочними сумішами дітей віком до 1 року, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів, забезпечення ВІЛ-інфікованих жінок репродуктивного віку безоплатними засобами контрацепції, забезпечення скринінгового обстеження населення на ВІЛ-інфекцію, розширення доступу ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД до лікування опортуністичних захворювань.
До виконання заходів залучені державні та громадські організації, що мають певний матеріально-технічний та кадровий потенціал. Представники цих організацій забезпечують соціально-психологічний супровід ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД та їх сімей, проводять тренінги по формуванню прихильності до антиретровірусної терапії. Також в Добропільському районі діє районна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, одним з завдань якої є оперативний розгляд питань, пов’язаних із виконанням заходів щодо боротьби із захворюванням на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД.
Цей день супроводжує символ боротьби зі СНІДом - червона стрічка у формі галочки, символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі. Відзначаючи Всесвітній день боротьби зі СНІДом ми продовжуємо формувати уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу; сприяємо зниженню ризику інфікування ВІЛ, формуванню толерантного ставлення до людей з ВІЛ, виховуємо бажання дотримуватися правил здорового способу життя та побудови між статевих відносин на основі дружби і поваги.




Шукати в на сайті