Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 10 травня 2017 р.

ПЕРЕМОГА ОДНА НА ВСІХ

Ніхто не забутий…На попіл ніхто не згорів!
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть …

І доки є пам'ять в людей і серця в матерів,
Доти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.


І знову на білому світі найпрекрасніша пора року – весна. Вона дарує нам щедре сонячне тепло, пташиний щебіт, аромат квітучих садів і пахучого різнотрав’я. Весна – це пора щорічного відродження природи, розквіт надій і прекрасних почуттів.
Та для старшого покоління кожен травень відгукується болем у серцях, адже у світлий День Пам'яті вони щемно згадують роки Другої світової війни, свою обпалену юність, важкі втрати рідних і близьких. 
Напередодні свята Великої Перемоги завдяки фінансовій підтримці ПрАТ «Глини Донбасу» (генеральний директор І. Ткач) та громадської організації «Добре Поле» (очолює Л. Марченко) всі 17 учасників бойових дій та інвалідів війни, які мешкають в Добропільському районі, отримали в подарунок продуктові набори (вартість одного такого набору – 353 грн.).
Передавали подарунки ветеранам голова районної ради Тамара Бєлянкіна, голова районної організації ветеранів Лариса Пакіна, сільські голови та голови первинних ветеранських організацій.
Школи району, як і всі навчальні заклади України, готуючись до 72 – ї річниці Перемоги над фашизмом, подбали про благоустрій будинків і дворів ветеранів війни та праці, пам'ятників і обелісків, всіх поховань солдатів на територіях сіл, поздоровляли ветеранів та солдатських вдів.


З 5 по 8 травня головними шкільними подіями стали зустрічі з ветеранами війни, уроки мужності, інформаційні години, лекції, бесіди, тематичні уроки, виставки книг та історичних документів, конкурси строю та пісні.
5 травня в шкільних музеях і актових залах були проведені урочисті лінійки, присвячені Дню пам’яті і примирення та Дню Перемоги.
9 травня в усіх населених пунктах Добропільського району відбулися урочисті заходи, мітинги-реквієми, святкові концерти, присвячені 72- й річниці Великої Перемоги.



Було проведено 26 мітингів біля меморіалів, пам’ятників загиблим воїнам, організовано покладання квітів до всіх 54 пам’ятників на території району. Прийняли участь в мітингах голова райдержадміністрації Д. Кірносов, голова районної ради Т. Бєлянкіна, їх заступники, начальники управлінь та структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, голови сільських (селищної) рад, керівники сільгосппідприємств, лідери громадських організацій та районних партійних осередків, учні та молодь району. 
Згадували всіх полеглих і живих, хто в кожну літеру у слові «Перемога» освячував і ранами, і втратами, й життям своїм чи побратимів… 
Мітинги-реквієми, святкові концерти, підготовлені працівниками закладів культури району не залишили байдужими жодного присутнього на заходах. Своєрідним символом нашої пам’яті про полеглих став образ птаха-журавля. У пісні “Журавлі”, яку виконували на святкових концертах, є хвилюючі слова про те, як полеглі на війні солдати перетворились у журавлів, заставивши замислитися про головне...
Грандіозні концерти ветеранам до їх перемоги підготували колективи шкіл та працівники культури в селах Ганнівка, Світле, Вірівка Святогорівка, Криворіжжя, Добропілля, Шахове.
В селі Шахове на мітингу був присутній директор Департаменту базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації Артем Литвинов.
На місцевому рівні були проведені концерти, святкові вогники та організовані обіди для ветеранів і учасників війни. Зі сцени звучали як сучасні та воєнні пісні, так і авторські твори учасників. Улюблені пісні, люди, одягнені у військову форму, польова кухня з гарячою солдатською кашею від військових, і гості немов перенеслися на 70 років назад, в травень сорок п'ятого року, коли до радості і гордості за свою країну домішувалися біль і гіркота за тих, хто не дожив до цього світлого свята.




Ветерани Великої Вітчизняної війни, солдатські вдови, які не змогли бути присутніми на мітингах, були відвідані за місцем проживання. 
Ветеранам надана адресна матеріальна допомога, вручено квіти, святкові листівки, продуктові набори та подарунки від районного керівництва, керівників сільгосппідприємств та фермерських господарств. 
Цього року, як і в попередні роки, ветерани війни не залишились без уваги зі сторони медичних працівників. В медичних закладах були проведені медичні огляди ветеранів, в т.ч. нетранспортабельних на дому.
До цих дат в бібліотеках ЦБС оформлено книжкові виставки «Між життям і безсмертям мости», «Живим уклін – загиблим слава», «Шана за подвиг, вдячність за мир», «Перемога одна на всіх», «Великі битви священної війни», «Будь славен день святої Перемоги» календарні виставки, перегляди літератури. Організовано заходи: зустріч з дітьми війни «Війна у долі моєї сім’ї» (Шевченківська бібліотека), літературно-музична композиція «Тихі зорі великої пам’яті» (Новофедорівська бібліотека), урок-реквієм «Збережемо пам’ять про подвиг земляків» (Святогорівська бібліотека), онлайн-перегляд фільмів «Поки живемо – пам’ятаємо» (Завидокудашевська бібліотека), історична година «Подвиг безсмертний, а пам’ять нетлінна» (Світлівська бібліотека), історичний екскурс «Переможної пам’яті роки» (Вірівська бібліотека), урок патріотизму «Хай буде пам’ять незгасима» (Новоукраїнська бібліотека), урок мужності «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги» (Новодонбаська бібліотека), краєзнавча година «Наш земляк – герой» (95 років від дня народження М.Буряка) (центральна година) та інші заходи. 
Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя в ім’я нашого світлого майбутнього та воїнів, що загинули на Сході України.









Ввечері 8 травня в багатьох населених пунктах відбулася акція «Перша хвилина миру», яка передбачала запалення свічок біля пам’ятників воїнам-визволителям за участю керівництва району, сільських депутатів, представників громадських організацій, учнівської молоді, місцевих жителів. 

Вічна пам'ять тим, хто загинув!
Вічна пам'ять тим, хто живий!


Шукати в на сайті