Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 27 січня 2016 р.

Відбулося засідання колегії Добропільської райдержадміністрації

27 січня голова райдержадміністрації Олег Кравчук провів чергове засідання колегії райдержадміністрації. Сьогодні на порядок денний було винесено ряд важливих питань. В.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Людмила Проходець доповіла про підсумки виконання бюджету Добропільського району за 2015 рік. За звітній рік до загального фонду зведеного бюджету Добропільського району надійшло податків, зборів та інших обов’язкових платежів з урахуванням міжбюджетних трансфертів у сумі 112225,5тис.грн. або 113,4% до уточнених річних планових призначень.
План за 2015 рік виконано у розрізі всіх місцевих бюджетів, найвищі показники по Новоторецькій (191,1%), Никанорівській (170,7%), Золотоколодязькій (161,1%) сільським радам.
Найбільш питому вагу в сумі фактичних надходжень загального фонду сільських та селищного бюджетів складають трансферти з державного бюджету – 47,0%, податки та збори – 43,7%, внутрішні трансферти – 9,3%.  Проте має місце заборгованість плати за землю. Голова райдержадміністрації наголосив на необхідності термінового розгляду даного питання на засіданні районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до Пенсійного фонду та запобігання неплатоспроможності та комісії із земельних питань.
Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Добропільського району на 2015 рік інформував начальник відділу економічного розвитку і торгівлірайдержадміністрації Анатолій Шевцов. В доповіді зазначалося, що заходи Програми вцілому виконані по більшості напрямках. Обсяг реалізованої промислової продукції склав 1019,9 млн.грн. (143% до рівня 2014 року), видобуток вогнетривкої лини зріс на 5,5% та становить 1856,3 тис.тонн.  На 21% збільшилося фінансування з районного бюджету галузі житлово-комунального господарства: проведено поточні ремонти та відновлення робочого стану водопровідних мереж, зовнішнього освітлення населених пунктів району, заході з благоустрою, придбано контейнери для збирання ТПВ, проведено ремонт пам’ятників. Члени колегії звернули увагу на значне зниження показника роздрібного товарообігу на душу населення по підприємствам торгівлі всіх форм власності у порівнянні з 2014 роком, яке зумовлено демографічною ситуацією в регіоні, зниженням купівельної спроможності населення та скороченням мережі закладів торгівлі.
Заслухавши звіт про виконання Програми підтримки підприємництва в Добропільському районі на 2015-2016 роки за підсумками 2015 року, Олег Кравчук зауважив, що стан розвитку підприємництва в районі, виконання заходів Програми знаходиться на контролі в райдержадміністрації. Член колегії Іван Якунін запропонував провести семінар-навчання з питання роз’яснення змін законодавства щодо оподаткування суб’єктів підприємництва.
 Жваве обговорення викликало  інформація головний архітектора, начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олександра Міргородського який довів до відома присутніх інформацію про стан розрахунків населення за спожиті житлово-комунальні послуги по Добропільському району за 2015 рік.  Станом на 01.01.2016 року найвищий рівень оплати населення за надані послуги з водопостачання в Золотоколодязькій, Світлівській та Новоторецькій сільських радах. Вивезення ТПВ здійснювалося в усіх населених пунктах району. Проте виникла значна заборгованість з опалим вказаних послуг. Підсумовуючи заслухану інформацію голова райдержадміністрації рекомендував сільським головам посилити роз’яснювальну роботу з населенням щодо укладання договорів та своєчасності оплати за спожиті житлово-комунальні послуги. До цієї роботи слід залучити місцевих депутатів, активістів, громадські організації. Було надано доручення розглянути дане питання на засіданні колегії в березні поточного року.
По всім питання прийняті відповідні рішення.


Шукати в на сайті