Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 29 січня 2016 р.

День пам’яті героїв Крут

29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут. Саме ті героїчно-трагічні події майже столітньої давності, які відбулися в морозні січневі дні 1918 року під селищем Крути, що за 130 км від Києва, на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Тоді на захист молодої Української Республіки виступили 300 зовсім юних добровольців з числа студентів київських вузів та бійців вільного козацтва. Це був цвіт тодішньої української патріотичної молоді, цвіт молодої нації. Вони назавжди залишилися молодими, поклавши буйні голови в нерівній боротьбі з більшовицькою інтервенцією.
До цієї дати в бібліотеках району оформлено: тематичні виставки «Подвиг юних біля Крутів» (Новодонбаська бібліотека), «Крути наша слава, наша історія» (центральна бібліотека), «Квіти у полі там де Крути» (Нововодянська бібліотека), «Крути: і сум, і біль, і вічна слава» (Вірівська бібліотека). календарні виставки, перегляди літератури. Організовано масові заходи: година патріотизму «Крути: і сум, і біль, і вічна слава» (Ганнівська бібліотека), година пам’яті «На Аскольдовій могилі- України цвіт» (Завидокудашевська бібліотека), година – спомин «Нам не забути славу Крутів» (Святогорівська бібліотека), інформаційна година  «Понад Крутами – вічність у сурми сурмить!» (Добропільська бібліотека) та інші заходи. Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

Шукати в на сайті