Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 8 вересня 2016 р.

«Пам'ять війни – це пам'ять серця»

Вересень для всіх жителів Донбасу завжди знаменувався святковими урочистостями з нагоди чергової річниці визволення нашого краю від нацистів, вшануванням ветеранів – фронтовиків, підпільників і партизанів, учасників трудового фронту, загалом всіх тих, хто бачив і пережив війну, масовими заходами в пам’ять про тих, чиї імена вибиті на обелісках. У той же час ця дата спонукає нас згадати і про внесок у визволення нашої Батьківщини тих, хто не відзначений нагородами та не увічнений пам’ятниками, хто назавжди залишився невідомим. Про тих, над чиїми останками не звучать салюти і про кого не написані книги. Про тих, про кого нащадки можуть сказати лише одне: «зник безвісті».
Таких, на жаль, дуже багато. Кожен рік віддаляє нас від тієї великої кровопролитної світової війни. Живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від нацистської навали. 8 вересня в Добропільському районі з нагоди цієї дати закладами культури проведені мітинги – реквієми «А пам'ять священна…», покладання квітів до Братських могил «Пам'ять у серці жива», урочисті заходи «Пам'ять стукає в серця». В бібліотеках ЦБС організовано книжкові виставки «Тих днів не смеркне слава», «Війні немає забуття», перегляди літератури «Дню визволення Донбасу присвячується», уроки мужності «Славні визволителі мого краю», екскурсія до музею бойової слави села для дітей (Добропільська бібліотека) та інші заходи за участю сільських та селищного голів, депутатів місцевих рад та громадкості.
 Голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов привітав з цією значною подією жителів села Ганнівка. Біля Братської могили загиблих воїнів відбувся мітинг, присвячений визволенню Донбасу від німецько-фашистських загарбників. У цьому урочистому, пам’ятному заході взяли участь вчителі та учні Ганнівської ЗОШ І-ІІІ ст., жителі села. Протягом заходу учні школи читали вірші про війну та перемогу, згадували історичні факти про визволення краю. З великою увагою і сердечним хвилюванням сприйняли учні школи виступи ветерана Великої Вітчизняної війни Макєєва Івана Миколайовича, Ганнівського сільського голови Л.Тихонової. Вони розповіли дітям про героїзм і мужність воїнів і закликали не забувати великий подвиг солдат-визволителів, які загинули у роки окупації Донбасу, щоб здобути мир і спокій майбутнім поколінням.
 Пам’ять про воїнів загиблих під час бойових дій по визволенню Донбасу від німецько-фашистських загарбників назавжди житиме в серцях нащадків.



Шукати в на сайті