Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 22 березня 2016 р.

Всесвітній день водних ресурсів

У грудні 1992 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем ​​водних ресурсів. Мета проста - ми з Вами повинні побільше знати про те, в якій мірі ефективне і дбайливе освоєння цих ресурсів сприяє підвищенню рівня продуктивності економіки і соціального Нашого з Вами добробуту. Вода - справжнє звичайне диво. Вода для людини є цінним природним багатством.
Основні джерела забезпечення населення водою - це річки і прісні озера.На Донбасі зосереджені величезні запаси вугілля, кам'яної солі, і інших корисних копалин. На порівняно невеликій території зосереджено понад 300 міст і селищ міського типу. Вода для нашого краю воістину коштовність. Водні ресурси представлені річкою Сіверський Донець і її притоками, у центрі малими річками, що впадають в Азовське море, на заході - річкою Вовчої і її маленькими притоками, що впадає в Дніпро. У нашому краї немає великих озер, незначні запаси підземних вод. Сіверський Донець є основним джерелом водопостачання Донецької області. З цією метою в 1953-1958 роках побудований канал Сіверський Донець - Донбас, протяжністю 130 км. Водопостачання є комплексом взаємопов'язаних інженерних споруд, які призначені для забору, очищення та транспортування споживачам води потрібної якості, в необхідних кількостях і під необхідним напором.
В сучасних умовах комунальне господарство України перебуває в стані кризи. Нове покоління населення України, збройний знаннями про проблеми водопостачання та водовідведення, буде здатне приймати необхідні і своєчасні рішення щодо вдосконалення і розвитку цієї найважливішої системи життєзабезпечення населення, стабільної роботи промисловості і сільського господарства. Вода, повітря і їжа - три необхідних складових для нормального фізичного стану людини. Ми так звикли до води, що не думаємо про неї, коли миємо руки або чистимо зуби, ми не звертаємо уваги, якщо вода без діла тече з крана. Що маємо - не бережемо. Міста Добропілля, Білицьке, Білозерське, сел. Новодонецьке, Водяне та Олександрівка отримують воду, яка надходить в резервуари по водоводах з системи Красноармійського регіонального виробничого управління комунального підприємства «Компанія« Вода Донбасу ». У м Добропілля вода, отримана з системи Красноармійського РПУ, додатково змішується з водою, яка подається з свердловин водозабору «Золотий Колодязь». Протяжність експлуатованих водопровідних мереж становить 313,189 км, з них 87,68 км або 30% знаходиться в аварійному стані. Для подачі води в міста і селища працює 9 водопровідних насосних станцій. Багато наших колег продовжують трудитися в небезпечних умовах, в першу чергу, це колективи аварійних бригад, співробітники насосних і фільтрувальних станцій, які ніколи не покидали свої робочі місця, навіть в хвилини смертельної небезпеки.
Ми повинні зрозуміти, що вода є непоправних ресурсом, її треба раціонально використовувати і не забруднювати. У наших квартирах встановлені прилади обліку води, економія води стає економією грошей в сімейному бюджеті, і ми починаємо замислюватися, чи не можна зменшити потік води у ванній, на кухні? Основним джерелом доходів Добропільського міськводоканалу є платежі споживачів, в тому числі населення, за використану воду, відведення й очищення стічних вод. Трубопроводи, насосні станції, резервуари чистої води і інші споруди є власністю спільноти громадян, які проживають у даному населеному пункті, включаючи і Вас, і дітей. Міськводоканал поставлений в жорсткі економічні умови, в більшій мірі це недостатні оплати споживачами за надані послуги. В умовах низької платоспроможності населення і його значні борги ми не маємо коштів на розвиток, на своєчасне усунення аварійних ситуацій на мережах і спорудах. Нормальна діяльність нашого підприємства з надання якісних послуг своїм споживачам може бути забезпечена регулярними і повними платежами кожного з нас.
Добропільський міськводоканал дякує споживачів, які поважають працю наших співробітників і своєчасно оплачують отримані послуги водопостачання та водовідведення!

Шукати в на сайті