Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 10 травня 2016 р.

До ювілею поета-земляка


6 травня в загальноосвітній школі села Криворіжжя відбулась презентація нової збірки поета-земляка, ветерана Другої світової війни Михайла Григоровича Рекуна «Я поіменно славлю вас усіх», підготованої та виданої Добропільською районною ЦБС спільно з організацією ветеранів Добропільського району.
Презентацію підготовлено за ініціативи завідуючої сільської бібліотеки Гайдук М.М. та вчителя літератури Малєєвої Л.В. у співпраці з клубними працівниками. На заході були присутні Барлет Л.В. – керуюча справами Добропільської районної ради, Пакіна Л.Г. – голова організації ветеранів Добропільського району, Удовик Р.В. – Криворізький сільський голова, учні школи та місцеві жителі. 5 травня 2016 року Михайлу Григоровичу Рекуну виповнилось би 90 років, нажаль, ветеран-поет не дожив до свого ювілею. Але він назавжди залишився в пам’яті односельців. Гості заходу з хвилюванням і сльозами на очах слухали вірші у виконанні учнів Криворізької ЗОШ. Збірка поезій «Я поіменно славлю вас усіх» розкриває любов автора до життя, до рідного краю. Тема солдатського подвигу в роки Великої Вітчизняної війни, проходить через усю творчість поета. Надзвичайно хвилюючими є його поезії «Слава, вам юні!», «Після бою», «Мальчишки» та інші. На заході була присутня молодша сестра поета – Рекун Євдокія Григорівна, яка багато цікавого розповіла про брата,читала власні вірші. Зацікавила гостей і учасників презентації книжкова виставка «На крилах поезії», де представлено матеріали про життя і творчість Рекуна М.Г., збірки його поезій, а також книги з поезіями місцевих авторів – Броваренко В. П., Карманець Р.М., Дугельної Л.В. та поетів Добропільського краю.


В цей день, святково-полум’яний
Коли бринить святий дитячий сміх.
Брати мої, бійці – однополчани,
Я поіменно славлю вас усіх! 

Шукати в на сайті