Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

КП Компанія «Вода Донбасу» інформує!!!

Не за горами місяць травень. Все цвіте і зеленіє. Почалися городньо-польові роботи.  З 01.05.2017 в містах та селищах Добропільського району починається поливний сезон Згідно з вимогами ст.41 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» облік водоспоживання здійснюється за показаннями повірених приладів обліку води або за затвердженими нормами на всі надані Добропільського ВУВКГ КП «Компанія« Вода Донбасу »послуги.
Якщо по Вашому житловому будівництву відсутня прилад обліку води, розмір плати за полив присадибної ділянки визначається розрахунковим шляхом виходячи з норм, затверджених рішенням виконавчого комітету «Про підвищення якості обліку питної води» Вашої селищної або сільської ради.
Норма витрати води на полив в сел. Святогорівка, с. Світле, с. Ганнівка,
с. Золотий Колодязь становить 10,0 літрів на добу на 1 кв. метр присадибної ділянки під садом і городом. Ця норма є усередненою нормою на весь поливальний період з 01 травня по 01 вересень (не залежить від кількості дощових днів). Нарахування за полив ведеться на фактично оброблювану площу присадибної ділянки, яка визначається згідно з генпланом БТІ і двосторонньому акту інвентаризації, в якому зазначено відомості про водоспоживання споживача.
Приклад розрахунку суми оплати поливу 100 кв. м оброблюваної площі за травень місяць:
(100 × 10,0: 1000 × 31) × 9,816 = 304 грн. 30 коп.
де 100 - метрів квадратних (поливальна площа);
10,0 - літрів на 1 кв. метр (норма поливу);
1000 - кількість літрів в 1 куб. м води;
31 - кількість днів (період поливу) в травні місяці;
9,816 грн. - вартість (тариф) 1 куб. м води з ПДВ.
При наявності індивідуального приладу обліку води нарахування проводиться за фактичний водоспоживання, визначене за його показаннями.
Пільги на полив, як на додатковий вид водоспоживання, не поширюються.
Також варто зазначити, що в разі поливу за допомогою шланга без встановлення приладу обліку води розрахунок витрати води проводиться за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2 м / сек і дії її повним перерізом протягом годин подачі згідно із затвердженим графіком за весь період виявленого порушення. Якщо період поливу за допомогою шланга не визначений, то розрахунок проводиться за останній поточний місяць (п.3.3. Правил... від 27.06.2008 №190).
Приклад розрахунку за нераціональне водоспоживання (полив зі шланга):
Діаметр введення 15 мм: 1,27 м3 * 24год * 30 днів * 9,816 грн. = 8975,75 грн.
Для обґрунтованості повноти нарахування послуг з 15 квітня проводиться щорічна інвентаризація споживачів жителів приватного сектора?
«Правилами технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України», які затверджені наказом державного комітету України по житлово-комунальному господарству № 30 від 05.07.95 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 21.07.95 за № 237/767, (п. 9.2. 10.) передбачено проведення щорічної інвентаризації. Основними цілями і завданнями проведеної інвентаризації є:
1. Перевірка відомостей про основне водоспоживання і водовідведення: склад сім'ї, вид благоустрою, норма водоспоживання.
2. Перевірка відомостей про додаткове водоспоживання і водовідведення: розмір поливальної площі (розмір присадибної ділянки під садом - городом за відомостями інвентарної справи, виготовленого БТІ, обробляється - ____ м2, заросло бур'яном і чагарником дикорослих дерев - ____ м2); наявність автомототракторной техніки, домашніх тварин і т.д.
3. Обстеження вузла обліку води з контрольним зняттям показань приладу обліку води, перевіркою збереження пломб Компанії і поверителя, перевірки дотримання терміну повірки.
4.Проверка наявності технічної документації на введення водопроводу, вузол обліку води, розробленої на підставі технічних умов (вихідних даних) водопостачального підприємства та погодженою з водопостачальних підприємством.
5.Уведомленіе споживача про наявну заборгованість перед водопостачальних підприємством.
6.Висновки з експлуатації приладів обліку води з вичерпаним терміном повірки.
7.Врученіе боржникам претензій, попереджень про припинення надання послуг.
8.Заключеніе відсутніх договорів з мешканцями приватного сектора на надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення.
9.Проверка водопостачання відключених приватних будівель.
10.Введеніе зібраної інформації в абонентську базу.
Також відповідаємо на питання, що стосується місця встановлення вузлів обліку води споживачами, які проживають в приватному секторі. Необхідно відзначити, що послуги питного водопостачання надаються споживачам підприємствами питного водопостачання на підставі договорів з власниками будинків, що перебувають у приватній власності відповідно до ст. 19 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання».Підключення споживачів до систем централізованого питного водопостачання здійснюється за наявності проектної документації, розробленої на підставі технічних умов підприємства питного водопостачання (ст. 23 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», пункти 4.1 і 4.4 «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення населених пунктів України»- далі «Правила користування…»). Вузли обліку води повинні розміщуватися на мережі споживача в точці розмежування балансової належності. Місце установки вузла обліку води повинно бути погоджено підприємством питного водопостачання. Даний факт відбивається в технічних умовах і в проекті.
Довідки за телефоном: (06277)-2-77-99, (06277)-2-77-97 Електронна пошта: puvkh@donvoda.com

Шукати в на сайті