Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 28 листопада 2016 р.

З ювілеєм, ветеране!


Наприкінці листопада свій 90-річний ювілей відзначив ветеран війни і праці Турбаба Іван Максимович. 16-річним хлопцем він попав на війну, там загартувався його характер, він витримав важкі випробування війною. Його бойовий шлях пройшов через Курськ, Смоленщину, Брянщину, Білорусію, Польщу, Німеччину. На все життя запам’ятав ветеран битву на Курській дузі, де зійшлися лоб в лоб танки і люди. 
За мужність і героїзм Іван Максимович нагороджений 2 медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За взятие Кенигсберга», «За победу над Германией». 

24 листопада 1945 року ветеран повернувся додому в с. Мирна Долина Олександрівського району. Батько, Максим Терентійович, який повернувся з війни у 1943 році без руки, не впізнав сина. «Я ж проводжав тебе хлопчиськом, а повернувся ти змужнілим чоловіком», - сказав він. 
Іван Максимович не раз їздив на зустріч з однополчанами в м. Калінінград та м. Курськ. Він здійснив свою мрію, і повіз своїх онуків по місцях бойових дій. 
В 1960 році Іван Максимович переїхав в с. Первомайське Добропільського району, де і проживає сьогодні. 28 років він працював механізатором, бригадиром тракторної бригади в колгоспі ім. Урицького. 
В 1985 році його було нагороджено орденом Трудового Червоного Прапора. 
В день свого 90-річного ювілею всіх присутніх ветеран війни і праці вразив своєю активною життєвою позицією, надзвичайною пам’яттю, рухливим способом життя, навіть і сьогодні допомагає у веденні домашнього господарства. 
В великій сім’ї Турбаби виросло 3 дітей, 6 онуків, 8 правнуків, підростають 4 праправнуків. 
В день ювілею старійшини роду зібралася майже вся велика родина. 
Здоров’я, активного довголіття, родинного тепла, добра і затишку Вам, Іване Максимовичу, на довгі літа!!!

Шукати в на сайті