Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

22 вересня – День без автомобілів

22 вересня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день без автомобілів. Традиція проводити День без автомобілів народилася в 1998 році у Франції. Тоді цей день відзначили всього біля двох десятків міст. Зате вже до 2001 року до руху офіційно приєдналося більше тисячі міст в 35 країнах світу. День без автомобілів в Україні офіційно не відзначається, однак акції “День без авто” проходять за ініціативою громадськості чи місцевих органів влади в окремих містах України. 
Мета акції - переконати водіїв скористатися в цей день громадським транспортом, щоб знизити в місті рівень забруднення повітря. Адже дуже велика кількість машин — проблема не лише великих міст, це проблема вже досить давно є глобальною.  Розуміючи, що в сучасних умовах повністю відмовитися від автомобілів просто неможливо, хочеться нагадати громадськості про проблеми, які несе з собою автотранспорт. 
Щоразу заводячи двигун автомобіля, ви прискорюєте зміни клімату - адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, піднімається рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрямок. Але за браком інформації далеко не всі усвідомлюють взаємозв'язок і не готові поступитися власним комфортом заради покращення ситуації на планеті.
На жаль, за спостереженнями минулих років, власниками автотранспортних засобів в нашій державі цьому дню приділяється невелика увага і 22 вересня не спостерігається зменшення автотранспортного потоку на вулицях нашого міста.
Добропільська райдержадміністрація закликає всіх автомобілістів та небайдужих громадян району відмовитись 22 вересня від використання автомобіля, долучитись таким чином до акції “День без авто”.
Сподіваємося, що саме для того, щоб звернути увагу на проблему та не дати здійснитися песимістичним прогнозам вчених, в ім’я турботи про навколишнє середовище і здоров’я, багато людей пересядуть на громадський транспорт, велосипеди чи стануть пішоходами. Хоч би раз на рік.

Шукати в на сайті