Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 1 вересня 2016 р.

Новий навчальний рік розпочався

1-го вересня Свято першого дзвоника традиційно пройшло в усіх школах району з урочистими промовами, святково вбраними «першачками» і візитами поважних гостей, які прийшли з подарунками. На святі Першого дзвоника в школах побували та привітали школярів, їх батьків та вчителів голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов, заступник директора департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації Тетяна Тараненко, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Баранник, заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко, керівники управлінь райдержадміністрації, сільські голови та депутати районної ради, керівники сільгосппідприємств.
 У цьому році за шкільні парти сіли 1290 школярів, 130 з них – першокласники, 51 – випускників (з них в Октябрській об’єднаній територіальній громаді – 206 школярів, 18 – першокласників та 12 випускників). Педагогічні колективи, батьки, спонсори підотували школи до нового навчального року, щоб в класах було тепло, світло і затишно. Приємно відзначити, що ТОВ «Перспектива» подарували учням канцелярські набори. Захід в школах розпочався виконанням Державного Гімну України та підняттям Державного Прапору України, що передавало особливу атмосферу єдності та прагнення до знань. Адже це є основою успішного майбутнього. Поетичні рядки і привітання лунали від щирого серця, зі сльозами на очах та побажаннями – успішного, мирного навчального року. Приємною новиною стало вручення у рамках реалізації державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус» школярам та педагогічним працівникам Шилівської та Світлівської шкіл нових шкільних автобусів. З метою створення належних умов для безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів на придбання автобусів з державного та місцевого бюджетів було виділено 2 млн. 640 тис. грн. Це підвищить якість освіти, яку повинні отримувати наші діти, а також забезпечить повноцінну організацію навчального процесу в цілому.
До Октябрської ЗОШ (с.Шахове) Октябрської об’єднаної громади завітали керівники Департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Людмила Биченко та Ірина Фролова. Начальник управління з впровадження реформ та децентралізації Людмила Биченко передала привітання зі святом Першого дзвоника і вручила подарунки від голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського з побажанням учням любити рідну мову і землю, поважати працю і знання, бути сумлінними і розумними.
"Обласне керівництво плідно працює над реалізацією освітньої реформи, особливо це стосується об’єднаних громад, для розвитку яких виділяється значний фінансовий ресурс на формування відповідної інфраструктури, а саме: цього року Октябрська ОТГ отримала державну субвенцію у розмірі 4 млн. 927 тис. грн., яка буде використана у тому числі на термомодернізацію будівлі Октябрської ЗОШ, яка стане опорною. Також з обласного бюджету додатково виділено кошти на капітальний ремонт і оснащення цієї школи близько 13 млн. грн., щоб діти отримували якісну освіту і навчались в кращих умовах, а для вчителів – кращі умови роботи і вищий рівень оплати праці" - відзначила Л. Биченко.





Шукати в на сайті