Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Стартування проекту «Діалог народу і влади та протидія корупції» в Добропільському районі

На виконання доручення голови Донецької облдержадміністрації Жебрівського П.І. від 31.08.2016 15 вересня 2016 року з 15.00 до 18.00 в будинку культури  сел. Святогорівки відбувся розширений прийом громадян в рамках проекту «Діалог народу і влади та протидія корупції», який розроблений головою правління міжнародної правозахисної організації «Міжнародна ліга» Едуардом Багіровим. Суть його полягає в тому, що всі органи влади України повертаються обличчям до простих людей, і починають спільний діалог з виведення країни з кризи, вирішення актуальних питань.
Людина не бігає за чиновниками, не очікує під кабінетами, а в одній залі має можливість поскаржитися кожному особисто і на кожного особисто, якщо вважає, що хтось не виконує своїх обов»язків. На даний захід були запрошені представники управлінь та відділів РДА, головний лікар КЛПЗ Добропільський районний ЦПМСД» Каташов Олег Валерійович, начальник Добропільської об»єднаної податкової інспекції Єльнікова Алла Петрівна, в о. начальника Добропільського об»єднаного управління ПФУ Пітик Неонілла Євгеніївна, заступник начальника Добропільського відділення поліції Красноармійського відділу поліції ГУНП в Донецькій області Спєваков Ігор Володимирович, перший заступник керівника Костянтинівської місцевої прокуратури, радник юстиції Мармур Михайло Семенович, т.в.о. військового комісара Добропільського об'єднаного міського військового комісаріату Огоновський Володимир Володимирович, головний інженер Добропільського ВУВКГ КП «Вода Донбасу» Мєзінцева Ірина Вікторівна, начальник Криворізького центру обслуговування клієнтів Самодєлок Валентиена Олексіївна, журналіст газети «Новий шлях» Рязанцева Яна Євгеніївна, Святогорівський селищний голова Бєлянкін Віктор Геннадійович, депутати Добропільської районної ради : Камінська Л.В., Рязанцева І.С., Дудушко С.І., Прокопенко О.М.
Відкрив і провів проект «Діалог народу і влади та протидія корупції» голова Добропільської райдержадміністрації Дмитро Олександрович Кірносов, наголосивши відкрито висловлювати свої проблеми та негаразди до представників влади, але залишатися людьми і поважати один одного.
Піднімалися такі питання:
- щодо несправності водопроводу в с.Новоукраїнка, незважаючи на підписаний акт по прийнятих роботах;
- щодо відсутності освітлення деяких вулиць сел. Святогорівка, с. Вірівка, с.Новоукраїнка, с. Нововікторівка. Питання викликало великий резонанс, так як з настанням осені діти, чекаючи шкільного автобусу, повинні будуть стояти на зупинці в темноті;
- щодо ремонту даху Вірівського будинку культури, незважаючи на проведений в 2012 році капремонт КП «Агропромсервіс». Дах знову потік вже в 2015 році;
- щодо незаконного функціонування пункту прийому металобрухту по вул. Шкільній, 76 сел. Святогорівка;
- щодо покосу амброзії полинолистної біля сільської бібліотеки с.Новоукраїнка, щодо відкриття дитячих майданчиків, щодо об»єднання громад, щодо перерозподілу коштів в районі, щодо розміщення «лежачого поліцейського», щодо закриття шахти «Красноармійська», щодо напруги 160 Вт по вул. Садовій сел. Святогорівка, щодо прориву води по вул. Шкільній , 37 - із-за чого школа з 15.09.2016 без води, розглядалось питання щодо роботи поліції в цілому по району та безліч інших питань.
Закінчуючи розширений прийом Дмитро Олександрович побажав Святогорівському селищному голові бути більше «хозяйственником» на своїй території при вирішенні нагальних питань, а громаді почати здійснювати громадський контроль за вибраними ними ж виконавчими органами та займати більш активну позицію в житті ради ( як з економічних питань, так і соціальних), а також самій консолідуватися у вирішенні суспільних проблем.
Будемо сподіватися, що даний захід дасть змогу за досить короткий час мінімізувати корупційну складову на місцях, і повернути довіру людей до виконавчої влади. Це реальний проект по боротьбі з корупцією, який реалізується за допомогою простих людей в співдружності з ЗМІ, сприятиме покращенню динаміки довіри громадян країни до виконавчої влади та оперативному вирішенню нагальних питань місцевих мешканців.
P.S. А від колективу хочемо зазначити, що проведення таких заходів є більш ефективним методом виявлення проблемних питань в населених пунктах району та налагодження комунікативного зв»язку з населенням.
Сподіваємось на подальшу взаємну співпрацю громади та влади.



Шукати в на сайті