Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 23 лютого 2016 р.

23 лютого в добропільській райдержадміністрації відбулося засідання колегії

23 лютого в.о. голови райдержадміністрації Олександр Баранник очолив засідання колегії райдержадміністрації. Засідання колегії проведено за участю голови районної ради Тамари Бєлянкіної, начальників відділів та управлінь райдержадміністрації, сільських та селищних голів, керівників підприємств, установ та організацій району, а також представників політичних партій та ЗМІ.
Після затвердження регламенту роботи, присутні перейшли до розгляду першого питання порядку денного, а саме «Про стан виконання делегованих повноважень виконкомами місцевих рад у сфері соціального захисту населення». За повідомленням начальника управління соціального захисту населення, протягом 2015 року у межах своїх повноважень виконкомами сільських та селищної рад було розглянуто 98 питань вищевказаного напрямку, що менше на 53 питання, порівнюючи з 2014 роком. Недостатньо приділяється увага організації громадських робіт у зв’язку з відсутністю коштів у місцевих бюджетах; не на належному рівні проводилася робота щодо можливості отримання особами з інвалідністю професійної освіти в спеціалізованих навчальних закладах.
Виконкомами ведеться облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, але житло за такими дітьми закріплено тільки в Октябрській сільській раді, а в Світлівській та Криворізькій сільських радах виділено таке житло. Після виступу начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентини Купцової з доповіддю, проект рішення був прийнятий за основу та в цілому. Другим питанням порядку денного засідання було підведення підсумків роботи із зверненнями громадян в райдержадміністрації, у виконкомах сільських, селищної рад в 2015 році.
Головний спеціаліст загального відділу апарату райдержадміністрації Вікторія Великанова повідомила, що за звітний період до райдержадміністрації надійшло 231 звернення, з них 192- усних, 39 – письмових. З органів влади вищого рівня надійшло 5 звернень (у 2014 році – 8 звернень). Всього громадянами було піднято 247 питань: по 11 % - питання соціального захисту і комунального господарства; 9,3 % - питання аграрної політики та земельних відносин; 4,5 % - питання транспорту і зв’язку; питання освіти, охорони здоров’я – по 3,6% ; інші питання – майже 50 %. З урядової «гарячої лінії» надійшло 48 звернень, питання в основному стосувалися роз’яснення питань соціального захисту населення. 



Шукати в на сайті