Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 16 лютого 2016 р.

Волонтерство в бібліотеках Добропільського району


Добропільський район об’єднує 62 населених пункти, з яких 43 не мають стаціонарної бібліотеки, населення більшості цих сіл обслуговують бібліотекарі відвідуючи своїх читачів 1-2 рази на місяць. В першу чергу дбають про ветеранів, людей похилого віку та з особливими потребами. Під час відвідування проводиться не тільки обмін літератури, а й інформаційні огляди новинок літератури, періодичних видань.


 Але нажаль відсутність автобусного сполучення та велика віддаленість деяких населених пунктів від бібліотеки, не дають змоги вчасно та якісно задовольнити читацькі потреби жителів села. І в цих випадках на допомогу бібліотекарям приходять небайдужі члени громади – волонтери-книгоноші.
      Волонтери в бібліотеці – це добровольці, які беруть участь у роботі бібліотеки, ознайомлюються з азами бібліотечної справи, розширюють коло спілкування, надають допомогу в обслуговуванні незахищених верств населення. Серед найбільш активних книгонош Ганнівської бібліотеки: Кічмаренко В.О. яка працює продавцем і обслуговує 10 жителів села Кутузівка та роз’їзду Облачний; соціальний працівник Шматлай Т.В. обслуговує 4 мешканців села Рубіжне; Стоноженко Л.Г. обмінює книги своїм сусідам-пенсіонерам. В Криворізькій бібліотеці активно допомагає старша медсестра Кучук І. М., яка постачає книги для співробітників і хворих лікарні; допомагають книгою своїм односельцям Солюк В.В., Івашенко Л.І. а також школярі Дугельний Назар та Бебешко Таня. В Ленінській бібліотеці активні волонтери-книгоноші – Ільїна Ю. В., Харенко Л.Л., Татаренко Л. М.; в Новоукраїнській бібліотеці – Петрушко Г.О. та Сбродова Ліля; в Світлівській бібліотеці – Лепескевич С. С., Гладкова І. М., Руденко В.І., Юрійчук І.Є. та депутат районної ради Дорошкевич Т.В.
       Сучасні умови життя суспільства спонукають бібліотечних працівників до пошуку нових форм у обслуговуванні користувачів. Працівники бібліотек створюють сприятливі умови для діяльності добровольців, забезпечують їх необхідною інформацією, надають консультації. Волонтерський рух у бібліотеках з кожним роком набуває більшого значення, популяризується та поширюється серед населення.

 


Шукати в на сайті