Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 24 лютого 2016 р.

«Співпраця з державною службою зайнятості. Переваги, нові шляхи взаємодії з роботодавцями»


«Співпраця з державною службою зайнятості. Переваги, нові шляхи взаємодії з роботодавцями» - такою була тема засідання круглого столу з роботодавцями та соціальними партнерами, яке відбулося у Добропільськму міському центрі зайнятості 24 лютого 2016 року. У заході взяли участь 14 роботдавців, представники органів виконавчої влади Добропільського району та ЗМІ.
Засідання відкрила директор Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Бугаєць, яка ознайомила присутніх з проектом Стратегії модернізації та розвиту державної служби зайнятості – виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2016 – 2020 року і закликала партнерів до обговорення даного проекту.
Заступник директора Добропільського міського центру зайнятості Тетяна Яцура зупинилася на послугах, які надає служба зайнятості як безробітним, так і роботодавцям.
Присутні на заході отримали багато корисної інфоромації, зокрема, про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру; про компенсації для роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб за строковими договорами; про оганізацію професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців, особливо з використанням навчальної бази Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Найбільшу зацікавленість викликала інформація щодо можливості навчання на підставі ваучеру для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці та можливість підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб з робітничих професій.
Підсумком роботи засідання стала резолюція, в якій було чітко окреслені завдання всім сторонам діалогу з метою отримання повної та достовірної інформації про попит і пропозицію на робочу силу на місцевому ринку праці та стимулювання роботодавців до створення і збереження робочих місць.

Шукати в на сайті