Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 16 червня 2016 р.

ЗАГАЛЬНООБЛАСНИЙ ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ «РОБОТА ІСНУЄ ДЛЯ ТИХ, ХТО ЇЇ ШУКАЄ»



15 червня 2016 року на території біля Добропільського міського центру зайнятості відбувся загальнообласний ярмарок вакансій «Робота існує для тих, хто її шукає». Мета заходу – сприяння ефективності зайнятості населення, орієнтації, у першу чергу, молоді на отримання професій, що мають стабільний попит на ринку праці регіону та підвищення рівня та якості інформованості населення та роботодавців щодо послуг, які надаються державною службою зайнятості.
В роботі  ярмарку взяли участь:  представники Добропільської міської ради, Добропільської районної державної адміністрації, соціальні партнери, ЗМІ та представники 15 роботодавців (ДНЗ "БІЛИЦЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ", КЛПЗ "ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ", КЗ "ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ", КЗОЗ "ДОБРОПІЛЬСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ", ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ ДОБРОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ДВУВКГ КП  "КОМПАНІЯ "ВОДА ДОНБАСУ", ТОВ "РЕМ НАЛАДКА СЕРВІС", ШИЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА, БОГУНОВ ОЛЕКСІЙ СЕРГІЙОВИЧ,  ГОЛОВАЧ ТЕТЯНА ОЛЕКСАНДРІВНА, ТОВ "ВУГЛЕХІМІЧНА ЛАБОРАТОРІЯ", ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ДОБРОПІЛЬСЬКА ШВЕЙНА ФАБРИКА", КОМУНАЛЬНЕ ПIДПРИЄМСТВО "БІЛИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ПАРК КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ", ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ПРОМАГРОСНАБ", Добропільський міський об’єднаний військкомат). Було надано близько 80 вакансій.
Відвідали ярмарок вакансій більше 250 безробітних, які активно долучились до спілкування з роботодавцями. Фахівцями служби зайнятості була надана вичерпна інформація про послуги служби зайнятості:
- участь у громадських та роботах тимчасового характеру;
- можливість професійного навчання, в тому числі за виданим ваучером;
- працевлаштування за сприянням служби зайнятості у тому числі з наданням таких компенсацій роботодавцям: єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та на витрати на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.
Пріоритети діяльності служби зайнятості, як і раніше, орієнтовані на повернення громадян до продуктивної праці, задоволення кадрових потреб роботодавців регіону,підвищення професійного рівня та конкурентоспроможності населення
На ринку праці протягом січня - травня   2016 року склалася така ситуація: соціальними послугами з працевлаштування служби зайнятості скористалися 1094 безробітних  мешканців міста  та  району, у тому числі 499 – молодь у віці до  35 років (45,6%),  455 -  особи з числа безробітних, які мали додаткові гарантії щодо сприяння працевлаштуванню. Протягом зазначеного періоду на обліку в  центрі зайнятості, як безробітні,  перебували 115 осіб з числа внутрішньо переміщених, 84 особи мали право на отримання допомоги по безробіттю. Станом на 1 червня 2016 року на обліку в центрі зайнятості перебуває  478 безробітних громадян. Серед них 245 осіб складають жінки; 233 особи – чоловіки; 183 особи – молодь; 207 – особи,  які    належать до соціально вразливих категорій населення. Із загальної чисельності безробітних 114 осіб проживає у сільській місцевості (364 – у місті). Станом на 1 червня 2016 р. на обліку перебуває 35 безробітних з числа внутрішньо переміщених.За цей період до Добропільського міського центру зайнятості було подано для укомплектування  473  вакансії, у тому числі: для робітників – 241, для службовців – 108 та 124 – для осіб, які не мають спеціальної підготовки.
За 5 місяців поточного року працевлаштовано  352  особи,  у тому числі безробітні – 206 осіб,  молодь у віці до 35 років з числа безробітних – 102 особи, 71 безробітний з числа тих, які мали додаткові гарантії,  працевлаштовані   за    сприянням     служби зайнятості.
Протягом  січня - травня  2016 року  у  громадських та роботах  тимчасового характеру  взяли участь 158 осіб, в т.ч  у  громадських роботах взяли участь  – 50 осіб. Укладено 16 договорів на організацію громадських робіт у УСЗН Добропільської міської ради, сільськими та селищною радами Добропільського району.
За направленням служби зайнятості  професійне навчання  проходили 106 безробітних. Рівень охоплення професійним навчанням складає 9,7%.







Шукати в на сайті