Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 15 червня 2016 р.

Виставка – проект «Спротив геноциду» в районі


Сьогодні, 15 червня, наш район, прийнявши естафету від м. Добропілля, на базі Ганнівського СБК, дав старт масштабному інформаційно-просвітницькому проекту «Спротив геноциду». Участь в оглядовій екскурсії взяли голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов, заступник голови Наталя Перекотій, заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко, Ганнівський сільський голова Лілія Тихонова, керівники відділів та управлінь райдержадміністрації, вчителі та учні Ганнівської ЗОШ, представники громадськості.
На 18 фотодокументальних стендах, розроблених Українським інститутом національної пам'яті в рамках заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів, відображено рух спротиву, який чинило українське суспільство, передусім селянство, сталінському тоталітарному режиму у 1920 – на початку 1930-х роках. На стендах представлені унікальні документи та фото із Державного Архіву СБУ, інших державних архівів, які розкривають масштаби спротиву, його форми і методи. Значна частина документів вперше була оприлюднена саме у форматі виставки "Спротив геноциду". Вперше вона була показана у Києві у 2014 році. Мета проекту - інформування населення про трагічні події 1932-1933 років і недопущення їх у майбутньому. Всі бажаючі зможуть вшанувати пам'ять жертв геноциду, відвідавши експозицію, яка залишиться в районі до 21 червня.





Шукати в на сайті