Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 9 серпня 2017 р.

Задекларовані зобов’язання від прийняття спадщини у 2016 році склали 11 млн. гривень


Громадяни Донеччини за результатами 2016 року задекларували доходи від прийняття спадщини, дарунків у розмірі 238,4 млн. грн., що перевищує аналогічні показники за 2015 рік на 26% (189,1 млн. гривень).
Слід зазначити, що відповідно до чинного законодавства видача свідоцтв про право на спадщину спадкоємцям, які її прийняли, здійснюється нотаріусом або в сільських населених пунктах - уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування.

При цьому, свідоцтво про право на спадщину спадкоємцю - нерезиденту нотаріусом або в сільських населених пунктах - уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування видається за наявності документа про сплату таким спадкоємцем податку на доходи фізичних осіб та військового збору з вартості об’єкта спадщини.
Нотаріус за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса та/або в сільських населених пунктах - уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини подає до контролюючого органу інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину у вигляді форми № 1ДФ щокварталу.
У даному податковому розрахунку обов’язково зазначається сума доходу у вигляді вартості успадкованого майна, отриманого платником податку, зазначеним у п.п. 174.2.2 п. 174.2 ст. 174 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), а саме спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступеня споріднення у понятті, визначеному Кодексом, із використанням наступним ознак доходів: «113», «114», «115», «116» та «117».
Так, станом на 1 серпня поточного року задекларовані зобов’язання громадянами Донецької області від прийняття спадщини у 2016 році з податку на доходи фізичних осіб склали 11 млн. гривень.

Шукати в на сайті