Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 10 серпня 2017 р.

Інформація щодо реалізації проекту «Український донецький куркуль»

З метою здешевлення кредитних ресурсів та надання фінансової підтримки, залучених суб’єктами підприємництва для реалізації проектів у пріоритетних напрямках діяльності, в рамках реалізації Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Донецькій області на 2017-2018 роки, затвердженої розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.03.2017 № 266 (зі змінами), розроблено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва, який затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 25 квітня 2017 року № 409 (зі змінами) та зареєстровано в Головному територіальному управлінні юстиції у Донецькій області 27 квітня 2017 року за № 76/2283 та Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на надання фінансової підтримки суб’єктам малого підприємництва на реалізацію проектів, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 05.05.2017 № 466, зареєстрованим в Головному територіальному управлінні юстиції у Донецькій області 05 травня 2017 року за № 78/2285.
На перший конкурсний відбір, який відбувся 15 червня 2017 року, щодо фінансової підтримки та часткової компенсації відсоткових ставок за залученими кредитами було подано 49 проектів, а саме :
9 проектів часткове відшкодування відсоткової ставки;
40 проектів щодо фінансової підтримки .
Переможцями першого конкурсного відбору стали 5 проектів щодо часткової компенсації відсоткових ставок та 21 проект щодо фінансової підтримки.
Довідково:
21 проект щодо фінансової підтримки проте з них:
9 проектів підтвердили співфінансування міста та райони;
2 проекти з Волноваської райдержадміністрації та 1 проект з Олександрівського району очікується рішення сесії про перерахування субвенції з районного бюджету (орієнтовно 9-10 серпня);
по 3 проектам з м. Слов’янська 1.08.2017 отримано гарантійні листи, готуються угоди з 3 підприємцями для підписання;
2 суб’єкта підприємницької діяльності відмовились;
2 проекти очікується рішення міської ради (м. Маріуполь та Костянтинівка)
2 проекти відмовлено в співфінансуванні (Великоновосілківський район та м. Дружківка).
Проектами переможців передбачається створення 93 нових робочих місць.
Станом на 02.08.2017 профінансовано переможців першого конкурсного відбору на часткову компенсацію відсоткових ставок (за фактично сплачені у 2017 станом на 01.07.2017) за кредитами, наданими на реалізацію проектів – 5 підприємств на суму 551,2 тис.грн., а саме: – ТОВ «Торське» (Лиманський район), ТОВ «Маяк» (Олександрівський район), ФГ «Меркурій» (Лиманська ОТГ), ФГ «Журавушка 2006» (Бахмутський район), СТОВ «Дружба» (Лиманська ОТГ).
Станом на 02.08.2017 перераховано кошти першого траншу фінансової підтримки 9 підприємцям на загальну суму 1,4 млн. грн. (5 проектів – Лиманська ОТГ, по 1 – міста Краматорськ, Бахмут, Бахмутський, Марїнський райони).
Проведена робота щодо організації другого засідання конкурсної комісії з відбору проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва, який планується 03 серпня 2017 року. Подано на конкурсний відбір 44 проекту, з них 40 – на фінансову підтримку, 4 – часткове відшкодування відсоткової ставки. Проектами передбачається створення 235 робочих місць.
Також завершено прийом документів суб’єктів малого і середнього підприємництва для участі у третьому конкурсному відборі проектів щодо фінансової підтримки та часткової компенсації відсоткових ставок за залученими кредитами, який планується провести 15 серпня 2017 надано:
2 бізнес-проекти (м. Слов’янськ) на отримання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами (кредити – Приватбанк). Сума кредитів – 330,0 тис.грн. Планується створення додатково 5 робочих місць.
50 бізнес-планів на отримання фінансової підтримки на загальну суму майже 21,5 млн. грн., додатково планується створення 255 робочих місць.

                                                                                  Департамент економіки облдержадміністрації

Шукати в на сайті