Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 16 серпня 2017 р.

Щодо попереднього розрахунку пенсій

Статтею 26 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон 1058), передбачено, що особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення певного віку визначеного цією статтею та за наявності не менше 15 років страхового стажу.
Розмір пенсії визначається відповідно до статей 27 і 28 Закону 1058. При його визначенні враховується страховий стаж, обчислений відповідно до статей 24 і 25 Закону та заробітна плата (дохід), обчислена відповідно до статей 40 і 41 Закону.
Розмір пенсії за віком визначається за формулою:
П = Зп x Кс, де: П - розмір пенсії, у гривнях; Зп - заробітна плата (дохід) застрахованої особи, визначена відповідно до статті 40 Закону 1058, з якої обчислюється пенсія, у гривнях; Кс - коефіцієнт страхового стажу застрахованої особи, визначений відповідно до статті 25 цього Закону.
Згідно статті 40 Закону 1058 для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв.
Призначення пенсії здійснюється територіальними управліннями Пенсійного фонду України. Для проведення попереднього розрахунку розміру пенсії Ви можете звернутись до зазначеного управління за Вашим вибором.
Розмір своєї пенсії також можливо обрахувати самостійно за допомогою програми “Пенсійний калькулятор”, яка призначена для визначення розміру пенсії за віком на загальних умовах у солідарній системі відповідно до статей 27 та 28 Закону 1058 та міститься на сайті Пенсійного фонду України за адресою www.pfu.gov.ua.
Шлях до цієї програми: www.pfu.gov.ua → каталог послуг → програмне забезпечення → пенсійний калькулятор.
Для обчислення розміру пенсії необхідні:
- дані про стаж, який по 31.12.2003 року обчислюється за записами трудової книжки та документами, виданими за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами (довідками, виписками із наказів, особовими рахунками і відомостями на видачу заробітної плати, посвідченнями, характеристиками, письмовими трудовими договорами і угодами з відмітками про їх виконання та іншими документами, які містять відомості про періоди роботи). Після 01.01.2004 страховий стаж обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку;
- відомості про заробітну плату, які за період з 01.07.2000 надаються відділом персоніфікованого обліку управління Пенсійного фонду України. Довідка про заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року, видана підприємством, установою, організацією, а в разі їх ліквідації правонаступниками або архівними установами.

Шукати в на сайті