Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 7 листопада 2017 р.

До 90-річчя юннатівського руху на Донеччині

1-2 листопада 2017 року у м. Маріуполі відбулася обласна конференція, присвячена 90-річчю юннатівського руху на Донеччині «Історичні віхи у розвитку позашкільної еколого-натуралістичної освіти на Донеччині».
Учасники конференції ознайомились з передумовами виникнення, зародженням та розвитком юннатівського руху на Донеччині, а також поділилися досвідом різноманітних форм та методів екологічної освіти дітей та молоді. Організаторами конференції виступили Донецький обласний еколого-натуралістичний центр; департамент освіти Маріупольської міської ради; Міський центр позашкільної роботи за місцем мешкання; громадська спілка "Зелений центр Метінвест". В конференції прийняли участь директори та педагоги міських та районних еколого-натуралістичних центрів (Станцій юних натуралістів) Донеччини загальноосвітніх та позашкільних закладів Маріуполя, координатори еколого-освітньої програми «Зелений паросток».
Перший день конференції проходив в краєзнавчому музеї і був присвячений ознайомленню зі сторінками історії розвитку юннатівського руху на Донеччині. Усі присутні поринули у минуле під час виступу зав. відділом природи Маріупольського краєзнавчого музею Шакули Ольги Олександрівни, а також директорів еколого-натуралістичних центрів, ЦПР Донецької області (Шульгіна В.О., Рикунова Н.С., Мамука Н.В., Ломанцова Т.Д., Іванов М.М.), які поділилися спогадами про етапи становлення еколого-натуралістичного руху в містах і районах області. Завершенням цього дня була захоплююча подорож по рідному краю під час екскурсії по відділу природи краєзнавчого музею.
Другий день конференції надовго запам’ятається гостям нашого міста відвідуванням конверторного цеху металургійного комбінату ім. Ілліча,
де вони мали можливість дізнатися про технологічний процес виготовлення металевих виробів, відчути всю міць нелегкої праці металургів, яких називають «людьми вогняної професії», ознайомили з природоохоронними заходами підприємств груп «Метінвест».
В конференц-залі готелю «Reikartz Hotel» директор департаменту з питань екології, енерго-менеджменту, охорони праці та цивільної безпеки міськради - Ваагн Мнацаканян, депутат Маріупольського міської ради, координатор еколого-освітньої громадської спілки «Зелений Центр Метінвест» програми "Зелений паросток" Магера Сергій Васильович відповіли на питання гостей про перспективи екологічної освіти, громади міста Маріуполя. Балабан Людмила Володимирівна - директор Міського центру позашкільної роботи поділилася досвідом роботи з реалізації еколого-освітньої програми "Зелений паросток. По завершенню конференції були презентовані методичні посібники, наробки, збірники з питань екологічної освіти дітей та підлітків.
Під час спілкування Маріупольскі колеги зацікавились досвідом вирощуванням посадкового матеріалу красиво квітучих та хвойних рослин у Добропільскому ЦЕНТУМ. Наступної весни мають наміри приїхати для обміну досвідом та посадковим матеріалом. Сподіваємось на плідну співпрацю.




 

Шукати в на сайті