Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 20 листопада 2017 р.

Екологічна подорож «Екологічними стежками рідної України»


З 12 по 17 листопада 2017 року ми учні Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вихованці гуртка «Юні друзі природи» Добропільского ЦЕНТУМ у складі екскурсійної групи Донецької області від ДОЕНЦ, подорожували «Екологічними стежками рідної України».
Вранці 13 листопада нашу групу гостинно зустрічав Київ. Екскурсоводи туристичного агенства Anga Travel провели цікаву екскурсію по м. Києву. Це була піша екскурсія, ми мали змогу побачити багато цікавого, історичні пам’ятки Києва (Київський національний університет ім. Т. Шевченко, університетський ботанічний сад, Володимирський собор, Хрещатик, Майдан незалежності), а також Національний науково – природничий музей НАН України.

Цей музей – один із найбільших природничих музеїв світу. Тут у 24 залах зібрано понад 30 тисяч експонатів, що розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її органічний світ, їх минуле та сучасне, історію матеріальної культури племен та народів, що заселяли територію України. Надзвичайно цікавою була екскурсії до етнографічного музею у місті Пирогів Київської області, де під відкритим небом зібрані експозиції будівель різних регіонів України за останні 300 років.
О 20.00 відправились потягом з Києва до м. Воловець Закарпатської області. Подорож продовжується і наша група вирушає до найвищого гірського озера Карпат – Синевир, відвідує реабілітаційний центр для бурих ведмедів, милується справжнім дивом Закарпатської природи - водоспадом Шипіт. Учні були зачаровані красою гірських пейзажів.
Наступна зупинка подорожі: міста Ужгород та Мукачеве. Учні відвідали такі історичні цікавинки: місцеву ратушу, греко-католицький костел, Палац графів Шенборнів, замок Паланок, замок Унгвар тощо.
І знову ми сідаємо у потяг і кажемо Закарпаттю: «До побачення!» Тепер наш шлях лежить додому через м. Київ, де ми завершуємо свою подорож автобусною екскурсією по історичним місцям столиці України.
Повертались ми знову потягом з м. Києва до м. Краматорська, стомлені, але переповнені незабутніх вражень.
Щиро дякуємо за незабутню подорож Донецькому обласному еколого-натуралістичному центру!

Вихованці гуртка «Юні друзі природи»
Керівник гуртка Крамарева О.В.


Шукати в на сайті