Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Ми - розмовляємо українською


Мова – це душа нації, її генетичний код, у її глибинах народилося багато того, чим може гордитися наш народ.
9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови. Свято щороку відзначається у день пам’яті Преподобного Нестора Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.
До цієї дати в загальноосвітніх закладах району проведено цілу низку різноманітних заходів.
У Криворізькій ЗОШ розпочали заходи святковою лінійкою, яка переросла у великий флешмоб. 
До цього дня було проведено години спілкування «Мова і писемність у цікавих фактах», «Українська державна мова – символ єднання та престижу українського народу», вікторини « Подорож океаном рідної мови» (5-6кл.), «Цікаве мовознавство» (7-8кл), «Подорож у країну Філологію»(9-11кл), конкурс знавців української мови серед учнів 3-11 класів, організовано тематичні виставки художньої, наукової, публіцистичної літератури «Слова... В вас мудрість вічна і любов жива», «З історії виникнення письма».
Також учні відвідали шкільну бібліотеку і ознайомилися з літературно-історичною композицією, яку підготувала шкільний бібліотекар Дугельна Л.С.
 «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета» - такий девіз цьогорічного радіодиктанту національної єдності.
О 12.30 радіодиктант написали учні школи, передавши естафету педагогічному колективу та технічному персоналу школи.
До Дня писемності та української мови у Добропільській школі була урочисто проведена загальношкільна лінійка. В ході заходу діти дізналися про заснування Дня української писемності та мови, отримали поради щодо її вдосконалення і розвитку.
Під час лінійки грамотами були нагороджені учасники Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови.
В Ганнівській ЗОШ цьому дню була присвячена виставка у бібліотеці. 46 учнів школи приєдналися до патріотичної акції, написавши Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.








Шукати в на сайті