Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 1 листопада 2017 р.

Велика Новосілка отримала сучасне діагностичне обладнання

Вчора на Донеччині у Центральній районній лікарні Великоновосілківського району відбулось урочисте відкриття апарату комп’ютерної томографії. Цей прилад дозволить точно діагностувати багато захворювань та проводити досліди м’яких тканин. Раніше подібне обладнання було лише у великих містах.
За словами головного лікаря Євгенії Балабан, апарат вже зарекомендував себе з найкращої сторони та допоміг вчасно виявити декілька складних патологій. Результати досліджень у Великій Новосілці дозволяють лікарям закладів вищих рівнів своєчасно починати лікування та оперативні втручання. Апарат КТ – не єдине, що цього року отримає лікарня. До кінця року завершиться термомодернізація одного з корпусів: будуть замінені вікна, змонтована нова покрівля, утеплені стіни. Кошти на цей проект спрямовані з Державного фонду регіонального розвитку.
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зазначив, що термомодернізація та придбання сучасного діагностичного обладнання – це лише перші кроки на шляху до реформування медицини Донеччини. «Заказ у області вже є сім апаратів КТ, продовжується монтування МРТ у Лимані та Маріуполі. Жодна область не може похвалитись такою кількістю. Звісно, апаратів МРТ недостатньо, і ми плануємо встановити ще два у інших містах. 
У обласної адміністрації є велика мрія – побудувати надсучасну обласну лікарню у Краматорську», – заявив Павло Жебрівський. На реалізацію проекту у Великій Новосілці з обласного бюджету було витрачено вісім мільйонів гривень, ще 450 тисяч витрачено з районного бюджету на капітальний ремонт приміщення, у якому розташовується апарат КТ.

Шукати в на сайті