Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 18 квітня 2016 р.

СКАЗ - ЗАХВОРЮВАННЯ СМЕРТЕЛЬНЕ!!!!

Проблема боротьби зі сказом в нашому регіоні була і залишається однією з актуальних. Випадки захворювання на сказ реєструються серед людей і тварин. СКАЗ - гостре особливо-небезпечне інфекційне захворювань з тяжким ураженням центральної нервової системи, викликається вірусом, який виділяється зі слиною хворої тварини.
На сказ хворіють дикі тварини (вовки, лисиці, шакали, борсуки, куниці, ласки, єноти і єнотовидні собаки), домашні (собаки, кішки), сільськогосподарські тварини (корови, вівці, кози, свині), а також мишоподібні гризуни (щури, миші ). Людина може заразитися не тільки при укусі хворою твариною, а й при попаданні його слини на слизові, пошкоджену шкіру. Зараження може відбуватися і через предмети, одяг, забруднені слиною хворих тварин, при знятті їх шкури і обробленні туш.Необхідно знати, що вірус сказу виділяється зі слиною хворих тварин за 10 днів до появи у них видимих ​​ознак хвороби. Саме тому здоровий зовнішній вигляд тварини, яка вкусила, подряпала або ослюніло, не повинно заспокоювати людини. Тварина, яка вкусила, подряпала або ослюніло людини, ні в якому разі не можна вбивати. Його необхідно ізолювати і вести за ним ветеринарне спостереження протягом 10 днів.БУДЬ-ЯКИЙ УКУС АБО ослюнение ЛЮДИНИ ТВАРИН, в слині ЯКОГО ЗНАХОДИТЬСЯ СМЕРТЕЛЬНИЙ ВІРУС, НЕБЕЗПЕЧНІ!!!Що ж робити в таких випадках? Єдине: звернутися за медичною допомогою в хірургічний кабінет лікувальної установи, де фахівці нададуть вам кваліфіковану медичну допомогу. Ніколи не повинно заспокоювати ту обставину, що вкусила, подряпала або ослюніло тварина зовні виявилася здоровою. Адже у нього міг підходити до кінця прихований (інкубаційний) період хвороби, коли в слину вже проник з центральної нервової системи вірус сказу.

Шукати в на сайті