Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

«Я поіменно славлю вас усіх!»

До 90-річчя нашого земляка, ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій Михайла Григоровича Рекуна завдяки спільній роботі організації ветеранів Добропільського району (Л. Пакіна), Добропільській районній централізованій бібліотечній системі, центральній бібліотеці (С. Чикар), первинній ветеранській організації Криворізької сільської ради (М. Гайдук) надрукована поетична збірка його віршів «Я поіменно славлю вас усіх!».
Наш земляк, Михайло Григорович Рекун, вірний син Добропільської землі, житель с. Криворіжжя, учасник бойових дій, вчитель історії і поет. Народився 5 травня 1926 року в Саратовській області, а в 1928 році сім’я переїхала в село Криворіжжя Добропільського району. Тема солдатського подвигу, перемоги, лейтмотивом проходить через всю творчість поета. Прекрасні поетичні рядки переповнені щирою повагою до тих, хто не дожив до мирних днів, ненавистю до ворогів, що топтали нашу землю, глибокою шаною і сердечністю, людськими радощами і надією на краще майбутнє. Михайло Григорович нагороджений бойовими нагородами: медаллю «За відвагу», орденами «Великої Вітчизняної війни» 1-го та 2-го ступенів, а також сучасним орденом «За мужність».
3 березня 2016 року ветеран пішов у небуття, не доживши до 90-річного ювілею лише 2 місяці. Та пам’ять про нього залишиться в його поезії назавжди серед його земляків.

… Спішіть в життя, спішіть добро робити.
Воно добром повернеться до вас,
Ми віримо: щасливі дні настануть.
Вітчизна має сто підстав на те.
                                                                           Підніметься з колін, в когорту перших стане
                                                                           І барвами веселки розцвіте, Достойними зростуть онуки, діти,
                                                                           До правди й сонця прокладуть мости.
                                                                           От тільки треба всім і так хотіти,
                                                                           Як нам хотілося Перемогти.


Шукати в на сайті