Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

суботу, 23 липня 2016 р.

Робочий візит голови Донецької облдержадміністрації до Добропільського району



23 липня до Добропільського району приїздив голова Донецької обласної адміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Жебрівський Павло Іванович. За ініціативи голови Донецької обласної адміністрації Жебрівського Павла Івановича відбулася робоча нарада. В ході зустрічі були розглянуті питання щодо стану реалізації інфраструктурних проектів Добропільського району та виконання вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». 
На нараді були присутні: директор департаменту капітального будівництва Вінокуров Ю.О., директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку Головко О.П., з питань децентралізації Биченко Л.А., голова Добропільської районної адміністрації Кірносов Д.О.., голова Добропільської районної ради Бєлянкіна Т.М., перший заступник голови райдержадміністрації Баранник О.Л., селищний та сільські голови, начальники відділів. 

Піднімалися питання щодо виділення коштів на опорну школу, дитячі садки, заклади охорони здоровя, систему водопостачання, ремонт доріг, освітленню населених пунктів та інше. 
Другим, не менш важливим питанням, стало обговорення реалізації реформи децентралізації у Добропільському районі Донецької області. На сьогоднішній день актуальним є об’єднання 3 громад, це Октябрська, Світліська і Добропільська міська територіальні громади. Також було зазначено, що по вже сформованій Октябрській територіальній громаді теж буде розглядатися можливість переоб'єднання. 
Нарада пройшла дуже конструктивно і плідно,надані конкретні завдання, встановлені чіткі теміни їх виконання. Павло Іванович розповів що у нас є можливість отримати кошти на реалізацію інфраструктурних проектів. Він наголосив, що хотів би бачити кардинальні, знакові зміни в кожному районі області, адже не кожного року Донеччина отримує такий фінансовий ресурс, і тому кожен сільський голова повинен бачити модель розвитку свого села, мати проекти для поліпшення соціально-економічного розвитку своїх територій. Повинен бути комплексний підхід до вирішення всіх цих пріоритетних проблем, а саме: розвиток освіти, охорони здоров’я, культури, ремонт доріг і водогонів. «Ми повинні так відремонтувати будівлі, щоб років 20 там не було потреби виконувати якісь ремонтні роботи. Ми не повинні фінансувати споруди, ми фінансуємо освіту, медицину і так далі».

Шукати в на сайті