Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 5 травня 2017 р.

«Ми – українці, ми - європейці»

З 10 по 21 травня в нашій області проходять заходи доДня Європи в Україні.  5 травня в с. Добропілля (біля СБК) відбулося районне свято «Ми – українці, ми - європейці» під девізом: «Ми маємо бути зрозумілі Європі, а Європа – нам!». Зустрічали і вітали всіх гостей Єврокварталу господарі свята – школярі Добропільської ЗОШ та працівники Добропільського СБК (директор Надія Кравченко).
Гостей на умовному кордоні зустрічали «прикордонники», після проходження умовного митного контролю гості отримували пропуск і проходили до кварталу.
Моя країна - соборна, вільна!
Моя країна - держава вільна!
Вона у всесвіті одна така,
Вона серед усіх країн свята!
Вже колоситься і жито й пшениця,
                                                                                  Роса голубіє, співає дзвінниця.
                                                                                  І ми, твої діти, тебе величаєм,
                                                                                 Народи, країни, гостинно вітаєм!

Вишукавшись в колону, всі учасники Єврокварталу пройшли під звуки Гімну Євросоюзу по площі з прапорами та хлібобулочними виробами.

Почесні гості свята – голова районної ради Тамара Бєлянкіна - відкрила «Європейський квартал», привітала всіх учасників заходу і побажали всім гідного рівня життя, наголосивши на тому, що Донбас - це Україна, а Україна – це Європа. «Україна бажає стати повноправним мешканцем давньоєвропейського дому, справедливо вважає, що має на це право. І своєю історією, географічним розташуванням і тим внеском, який наш народ зробив у континентальну справу впродовж багатьох віків свого існування та боротьби».



Ведуча свята Світлана Гайдук наголосила, що кожна країна намагається встановити найбільш вдалу атмосферу співробітництва з іншими країнами. Саме для цього президенти країн здійснюють візити поваги до інших країн, з наміром виявити свою повагу та з очікуванням підняття свого престижу на міжнародній арені. Останнім часом одним з найкрупніших іноземних інвесторів в Україні є Японія. Саме тому окрім офіціальних візитів Президента України, 2017 рік було оголошено роком Японії в Україні.
Тож відкрили свято представники «країни вранішнього сонця» - Японії (працівники відділу культури і туризму райдержадміністрації).

Кожна сільська рада – учасниця «Європейського кварталу» представляла певну країну-учасницю ЄС (історія, символіка країни, номер художньої самодіяльності, національне блюдо, національний костюм). На святі було представлено дев’ять країн: Світлівський БНТ - Франція, Володимирівський СБК – Болгарія, Святогорівський МБК – Румунія, Ганнівський СБК – Грузія, Нововодянський СБК – Білорусь, Добропільський СБК – Іспанія, Золотоколодязький СБК – Греція, Кам’янський СБК Шилівської сільської ради – Польща.
Завершали парад країн представники України – делегація Криворізької сільської ради з запальними українськими піснями та танцями.
Наприкінці всі присутні на святі створили єдиний ланцюг Єдності, відчуваючи, що ми – єдиний і сильний народ, гідні представники європейської спільноти та запалили багаття.
Ми – європейці настільки, наскільки ми – українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.









Шукати в на сайті