Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 27 липня 2017 р.

Легалізація заробітної плати – запорука розвитку економіки та гідного забезпечення майбутнього громадян


Як повідомила в.о. заступника начальника ГУ ДФС у Донецькій області Єльникова Алла Петрівна, заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси найманих працівників, підприємців та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення.
Питання легалізації заробітної плати та зайнятості населення, дотримання законодавства про працю набуло сьогодні великої актуальності, адже від рівня заробітної плати найманих працівників залежить надходження до Пенсійного та інших фондів, податку з доходів фізичних осіб – основного джерела наповнення місцевого бюджету, від якого залежить утримання місцевої інфраструктури, соціальний захист та пенсійне забезпечення громадян.

Зважаючи на різні проблеми, з якими стикаються громадяни, особливу увагу роботодавців звертаємо на реалізацію їх конституційного права на працю, а саме на забезпечення дотримання умов оплати праці, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці відповідно до ст.95,96 КЗпП України та інших норм, передбачених чинним законодавством.
Суб’єктам підприємницької діяльності слід пам’ятати - використання нелегальної робочої сили, неоформлення трудових відносин або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманим працівником – це порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.
Тож звертаємось до всіх працівників з рекомендацією не залишатись осторонь від проблеми легалізації своєї праці та відстоювати свої права у роботодавців, вимагати від них легального оформлення на роботу та укладення трудових угод.
Аби уникнути праці на «пташиних» правах, найманим працівникам необхідно дотримуватися чіткої позиції і наполягати на офіційній зайнятості. Отримання заробітної плати у «конверті», незафіксований період роботи особливо негативно позначаться на схилі літ, коли постане питання про пенсійне забезпечення.

Шукати в на сайті