Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 17 липня 2017 р.

Мовою цифр: підсумки роботи Добропільської ОДПІ за I півріччя 2017 року

За підсумками роботи Добропільської ОДПІ за І півріччя 2017 року до місцевої скарбниці надійшло 228,0 млн.грн., що на 36,5 млн. грн. більше, ніж за І півріччя 2016 року. Доведені індикативні показники виконані на 114,0%. Додатково до бюджету надійшло 27,9 млн.грн.
Найбільшими бюджетоформуючими платежами місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб – 142,7 млн. грн., або 62,5 відсотка від загальної суми надходжень, плата за землю – 41,9 млн. грн., єдиний податок з сільгоспвиробників - 6,2 млн. грн., єдиний податок – 10,3 млн. грн., акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами – 3,1 млн. гривень.
За червень 2017 року платниками податків сплачено до місцевого бюджету 35,5 млн. грн. 

Легалізація зайнятості та заробітної плати- приорітетне завдання Державної фіскальної служби
Як повідомила головний державний ревізор-інспектор відділу контрольно-перевірочної роботи юридичних осіб управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Донецькій області Стрельченко Наталя, держава зробила великий крок у напрямку подолання тіньової зайнятості, суттєво зменшивши розмір єдиного соціального внеску. Це усвідомлена позиція, яка зрештою покликана заохотити роботодавців підвищити розмір заробітних плат та вивести їх з тіні.
Кожен громадянин повинен пам’ятати, що отримуючи заробітну плату в «конверті», ви позбавляєте майбутнього себе та дітей. Заробітна плата в «конвертах» – це невідремонтовані дороги, недобудовані школи, це холодні лікарні та неосвітлені вулиці міст і сіл.
Добропільською ОДПІ з метою упередження порушень та для забезпечення безумовного дотримання вимог податкового законодавства постійно проводиться аналіз середньомісячної заробітної плати та фонду оплати праці, численності працюючих, валових доходів і надходжень податку з доходів фізичних осіб.
Для вирішення проблеми виплати заробітної плати в «конверті» з категорією платників, які порушують трудове та податкове законодавство проводиться роз’яснювальна робота та приймаються заходи відповідно до вимог чинного законодавства.
За І півріччя п.р. за результатами проведеної роботи 79 підприємств по 245 працюючим підвищили рівень заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 124,1 тис.грн., у т.ч. ПДФО – 55,0 тис.грн., ЄСВ – 64,5 тис.грн., військового збору – 4,6 тис.грн.
В результаті проведених заходів щодо легалізації трудових відносин, були укладені трудові угоди з 248 найманими працівниками, до бюджету додатково надійшло 574,5 тис.грн., у т.ч. ПДФО–242,1 тис.грн., ЄСВ-307,2 тис.грн., ВЗ-25,2 тис.грн.
Кожен з нас має бути свідомим учасником побудови сильної і справедливої держави, а не пасивним спостерігачем, тож проявіть свою громадянську позицію – не погоджуйтесь стати учасником тіньових схем при виплаті заробітної плати.




Шукати в на сайті