Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 25 липня 2017 р.

«Легалізація зайнятості – крок назустріч суспільству»


Легалізація доходів та трудових відносин у сфері зайнятості населення є загальною проблемою всіх державних органів. Адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить надходження податку з доходів фізичних осіб – основного джерела наповнення бюджету.
З метою реалізації соціально-економічної та державної політики зайнятості у Добропільському міському центрі зайнятості постійно проходять тематичні семінари щодо легалізації зайнятості для безробітних та роботодавців.
В рамках цієї програми 25 липня у приміщенні Добропільського центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців (фізичних осіб-підприємців) «Легалізація зайнятості – крок назустріч суспільству».
Захід пройшов за участі головних державних інспекторів відділу контролю західного напрямку Управління з питань праці ГУ Держпраці у Донецькій області Ковальової Яни та Федорової Олени.

Головні державні інспектори провели роз’яснювальну роботу щодо інформування роботодавців про переваги офіційного працевлаштування та належного ведення документообігу: «На сьогодні питання нелегальної зайнятості є доволі актуальним. До того ж встановлення тривалих трудових відносин, хороший соціальний пакет, відсутність плинності кадрів слугує якісною рекламою роботодавців. І лише при належному ставленні до своїх прав та обов’язків усі суб’єкти сучасного ринку праці можуть розраховувати на позитивний результат та досягнення поставлених цілей».
Провідний юрисконсульт Добропільського міського центру зайнятості Петрова Альона детально зупинилась на новітніх змінах у законодавстві щодо використання печаток та порядку заповнення трудових книжок працівників.
Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Добропільського міського центру Гончарова Валентина зайнятості нагадала роботодавцям про інноваційні форми співпраці: відеорезюме, відеовакансія, скап-співбесіда, та електронний кабінет роботодавця.
Директор Добропільського міського центру зайнятості Бугаєць Вікторія акцентувала увагу на важливості офіційного працевлаштування з метою подолання в державі незадекларованої праці та забезпечення ефективного функціонування соціальної сфери, зростання рівня зайнятості та економічної активності населення.
Шановні роботодавці! Закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах». Це дозволить: зняти соціальну напругу, громадянам отримати реальну соціальну підтримку. Пропонуємо Вам негайно зареєструвати належним чином трудові відносини з своїми найманими працівниками. У випадку ігнорування цієї вимоги до керівників підприємств і приватних підприємців контролюючі органи будуть застосовувати всі заходи контролю за додержанням законодавства про працю в межах їх компетенції.

Шукати в на сайті