Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 7 вересня 2017 р.

Петриківський розпис. Майстер-клас для початківців

Петриківський розпис – один з найяскравіших культурних досягнень нашого народу. Цей вид декоративно-прикладного мистецтва дуже актуальний і набуває популярності. На сьогоднішній день мистецтво «петриківки» є визнаним у всьому світі. Нещодавно Петриківський розпис було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Це поки що єдина форма культурної спадщини України, що потрапила до цього списку.
Щоб поринути у світ творчості і натхнення 6 вересня для учасників клубних формувань в Золотоколодязькому сільському клубі було проведено майстер-клас з петриківського розпису.
Для його проведення була запрошена майстриня, провідний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяна Сметана, яка ознайомила присутніх зі зразками найпоширеніших орнаментів петриківки та показала основні техніки виконання розпису. За кілька годин учасники майстер-класу ознайомились з основами петриківського розпису та заповнили рослинним орнаментом кухонну дощечку.
Захід пройшов в теплій, дружній і навіть в домашній обстановці. Усі учасники майстер-класу залишились задоволені та отримали багато цікавої та корисної інформації про петриківський розпис.





Шукати в на сайті