Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 15 вересня 2017 р.

Прес-тур «Оновлена Донеччина» день перший

Близько 50 представників всеукраїнських та регіональних засобів масової інформації взяли участь у обласному прес-турі «Оновлена Донеччина», який стартував сьогодні у Краматорську.
У рамках першого дня прес-туру представники ЗМІ разом відвідали інфраструктурні об’єкти у Краматорську, Слов’янську та районі, Черкаській об’єднаній територіальній громаді. Заступник голови облдержадміністрації Віктор Ремський в ході поїздки розповів представникам медіа про основні напрямки роботи ОДА та представив кожний об’єкт у програмі прес-туру.
Так, на Краматорському регіональному полігоні твердих побутових відходів журналістам презентували першу в Україні мобільну установку з утилізації ртутьвмісних відходів. Автомобіль дозволяє утилізувати 5 тисяч ламп на годину. Цієї потужності достатньо, щоб вирішити дану проблему не тільки на Донеччині, але й суміжних регіонах.
Продовжився прес-тур на новому спортивному майданчику селища Ясногірка. Футбольне поле зі штучним покриттям – подарунок місцевій школі від Донецької облдержадміністрації. Всього до кінця року в області планується відкрити близько 100 полів зі штучним покриттям та 200 антивандальних спортивних майданчиків.
В селищі Билбасівка Слов’янського району учасники відвідали опорну школу. Вартість проекту склала 16,5 млн грн. За рахунок обласного бюджету виконано капітальний ремонт будівлі та допоміжних споруд, придбано матеріали та обладнання. Всього в області має відкритися 30 опорних шкіл. Пілотним проектом області також стали Центри безпеки громадян. Один з перших було відкрито в Черкаській об’єднаній територіальній громаді. Учасники прес-туру ознайомились зі структурою та специфікою роботи центру.
Неабиякий інтерес журналістів викликало відділення кардіо та рентгенваскулярної хірургії у Краматорску. На базі закладу використовуються не тільки новітні методики у галузі медицини, а й унікальне лікувально-діагностичне обладнання, яке вдалося придбати за рахунок обласного бюджету.
Попереду на учасників прес-туру чекає другий день з не менш насиченою програмою, в рамках якої журналісти відвідають інфраструктурні об’єкти в Бахмуті, Дружківці та Краматорську.

Шукати в на сайті