Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 30 січня 2017 р.

За фактами корупції в органах ДФС Донеччини за 2016 рік відкрито 6 кримінальних проваджень

За матеріалами управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Донецькій області за 2016 рік Прокуратурою Донецької області внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато 6 кримінальних проваджень, відповідальність за які передбачена ст. 191, ст. 364, ст. 365, ст. 366 та ст. 368 Кримінального кодексу України. Три кримінальних провадження розпочато за матеріалами УВБ ГУ ДФС у Донецькій області стосовно посадових осіб територіальних органів ДФС за фактами внесення до офіційних документів недостовірних відомостей щодо нарахуванні та виплати заробітної плати працівникам ДПІ, які фактично на робочому місці, в період 2014-2015 р.р. були відсутні, свої функціональні обов’язки не виконували, а постійно мешкали на території, де органи державної влади тимчасово не виконують свої функції, що призвело до нанесення збитків державі.
Крім того, стосовно службових осіб органів фіскальної служби регіону проведено 70 службових перевірок та розслідувань. У 3 випадках інформація знайшла своє повне або часткове підтвердження. За їх результатами 8 працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності.  З метою запобігання корупції, забезпечення законних прав та інтересів громадян і юридичних осіб, усунення причин та умов, що їй сприяють, своєчасного реагування на проблемні питання управлінням внутрішньої безпеки проведено 603 профілактичних заходи, бесіди, лекції в колективах. 
Винесено 8 офіційних застережень посадовим особам про неприпустимість дій або бездіяльність, які можуть призвести до корупційних та інших правопорушень.  За звітний період перевірено 12 повідомлень про можливі неправомірні дії посадових осіб, що надійшли на антикорупційний сервіс «Пульс», з них підтвердилось одне.  Проводилась обов`язкова перевірка кандидатів на працевлаштування до фіскальної служби області на предмет причетності до корупційних діянь. З 690 кандидатів на роботу в ДФС 4 вмотивовано відмовлено у призначенні на посади.
Нагадуємо, що з метою оперативного опрацювання інформації від громадян та суб'єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників Державної фіскальної служби України, про можливі корупційні дії з їхнього боку, а також для вирішення інших суперечливих питань, які виникають у процесі адміністрування податків або під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, діє антикорупційний сервіс ДФСУ «Пульс» (телефон сервісу (044) 284-0007).

Шукати в на сайті