Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 16 січня 2017 р.

Вивчення стану екологічної проблеми

З метою вивчення екологічної ситуації, яка склалася внаслідок забруднення річки Бик, 12 січня 2017 року відбулася робоча поїздка голови райдержадміністрації Дмитра Кірносова до селища Святогорівки. Ознайомившись із ситуацією, голова райдержадміністрації спільно з головою Святогорівської селищної ради Віктором Бєлянкіним відразу сформували комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у складі начальника 19 ДПРЗ РВ ГУ ДСНС України в Донецькій області В. Кінца, начальника відділу економічного розвитку і торгівлі РДА А. Шевцова, провідного спеціаліста відділу містобудування, архітектури і ЖКГ С. Дробкова, головного спеціаліста з питань цивільного захисту РДА А. Басової.
Комісія здійснила виїзд на територію селищної ради з метою перевірки факту щодо стоку каналізаційних вод на території району вздовж об’їзної дороги смт. Святогорівки в р. Бик. Державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Донецькій області Нейковським В.В. були відібрані проби води для подальшого аналізу. Членам комісії не вдалося виявити джерело утворення та постійного скиду каналізаційних вод у р. Бик. Під час перевірки було викликано слідчо-оперативну групу поліції для фіксації правопорушення, а саме забруднення водних ресурсів. Дане питання знаходиться на контролі у керівництва райдержадміністрації. Характерно те, що поки чекали на комісію, продовжувалося скидання каналізаційних нечистот в річку.
До встановлення поліцією «порушників» адміністрація рекомендує звернутися винуватцям до відділення поліції і дати пояснення по даному факту. Шановні громадяни! У випадку, якщо ви стали свідками такого правопорушення, районна державна адміністрація просить вас терміново проінформувати органи поліції за телефоном 102 та ДСНС за телефоном 101. В майбутньому надіймося що дана «річка» припинить своє існування.


Шукати в на сайті