Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 10 січня 2017 р.

Схід Вертеп

9 січня 2017 року в місті Краматорськ на центральній площі міста відбулась культурно-мистецька акція «Різдвяні передзовни». Організаторами виступив «Донецький обласний навчально-методичний центр» під патронатом Управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації. Святкова програма акції розпочалась вертепною ходою – творчі колективи Донеччини та гості з Жовківського району Львівської області пройшлись центром міста, а потім всі разом заспівали колядку.
Творчі колективи Львівщини та Донеччини виступили перед мешканцями міста, також на площі відбулись різноманітні конкурси для дітей та підлітків. Окрім цього всі бажаючи мали змогу долучитись до різдвяної виставки-ярмарку виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Світлівський БНТ в котрий раз достойно представив Добропільщину на всеукраїнській мистецькій акції «Різдвяний передзвін». Разом з колективами Львівщини, Лемківщини, Чернівців та інших міст Донецької області колектив відтворив аутентичну вертепну дію щедрування, маланкування та виконання обрядових пісень на високому професійному рівні, за що був відзначений дипломом. Дуже важливим було спілкування та обмін досвідом по відтворкнню фольклорних традицій свого регіону творчими колективами з різних регіонів України.




Шукати в на сайті