Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 12 січня 2017 р.

Робота Центру надання адміністративних послуг Добропільської райдержадміністрації

Метою започаткування Центру надання адміністративних послуг є спрощення та вдосконалення адміністративних процедур, швидкого отримання адміністративних послуг, які надаються органами виконавчої влади. На виконання ст. 8 Закону України «Про адміністративні послуги» та відповідно до Постанови КМУ від 30 січня 2013 року № 44 «Про затвердження вимог до підготовки технологічної картки адміністративної послуги» суб’єктами надання адміністративних послуг затверджені інформаційні та технологічні картки та надані для роботи адміністратору ЦНАП.  Центром постійно проводиться наступна робота, спрямована на вдосконалення процесу надання адміністративних послуг:
Постійно проводиться прийом від суб’єктів звернень документів, необхідних для надання адміністративних послуг, здійснення їх реєстрації та подання документів (їх копій) відповідним суб’єктам надання адміністративних послуг згідно вимог Закону України «Про захист персональних даних». Постійно надаються суб’єктам звернень вичерпна інформація та консультації щодо вимог та порядку надання адміністративних послуг. На вимогу суб’єктів звернень забезпечується видача або надсилання через засоби поштового зв’язку суб’єктам звернень результатів надання адміністративних послуг, повідомлення про можливість отримання адміністративних послуг, оформлених суб’єктами надання адміністративних послуг.
Постійно здійснюється контроль за додержанням суб’єктами надання адміністративних послуг строку розгляду справ та прийняття рішень, проводиться оперативна робота з виконавцями щодо вивчення стану виконання контрольних документів з метою попередження порушень термінів виконання документів. Згідно з розпорядженням голови районної державної адміністрації від 18 червня 2016 року № 251 «Про затвердження Переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Добропільської районної державної адміністрації», перелік адміністративних послуг складає 52 послуги (з них: 22 послуги відділу реєстрації райдержадміністрації, 19 послуг управління Держземагентства у Добропільському районі, 4 послуги відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, 3 послуги Добропільської міськрайонної філії ДУ «ДОЛЦ ДСЕС України», 4 послуги департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Донецькій області).
За 2016 рік Центром надання адміністративних послуг зареєстровано 8708 заяв на отримання адміністративної послуги (минулорічний показник склав 3666 послуг, на 51% більше).
Найактуальніші питання, з яких звертаються до Центру – це земельні питання – 5370 заяв, (минулий рік – 3141, на 23% більше), а також послуги відділу реєстрації райдержадміністрації - 2837.
Перевага в наданні адміністративних послуг полягає в тому, що послуги надаються прозоро, відсутній контакт суб’єкта звернення з чиновником. Документи приймаються за описом, відповідні рішення можливо отримати в чітко зазначений день, передбачений законодавством. Саме адміністратор, а не заявник, контролює терміни виконання послуги працівниками управлінь чи відділів. Фахівець Центру, за необхідності, за допомогою телефонного чи поштового зв’язку повідомляє суб’єкта звернення про прийняття рішення.

Шукати в на сайті