Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 11 січня 2017 р.

«Щасливого Різдва і на весь рік добра!»

З кожним роком працівники закладів культури намагаються впроваджувати в культурне життя району нові, цікаві та змістовні заходи. Саме завдяки їхній праці було проведено ряд заходів до відзначення свят новорічно-різдвяного циклу – Різдва Христового. Свято Різдва - найкрасивіше зимове свято. Православною Церквою воно відзначається 7 січня за новим стилем. Свято Різдва чекають з нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів та солодощів.
Традиційно 7 січня учасники художньої самодіяльності Добропільського СБК дарують свої різдвяні вітання всім прихожанам Свято Успенської церкви с. Добропілля. Різдвяний вертеп "Хто спить у яслах?" і цього року показали учасники дитячого клубу "Казка" та вокального колективу "Дзвоник" (керівник Ірина Кулікова). Дзвінко і проникливо пролунала пісня "Зірочки яскраво сіяли" у виконанні сімейного дуету Анни та Варвари Чижик.  Наприкінці свята учасники колективу "Духовного співу" (керівник Людмила Зима - Корчомкіна), виконали різдвяну пісню "Нова радість стала".  Всі діти отримали від ієрея Іллі різдвяні подарунки.
Різдво. Святково, радісно в Божому храмі! Після служби Божої за древнім різдвяним звичаєм жителі смт.Святогорівка святкували біля ротонди Божої Матері народження Ісуса. Веселий гурт колядників – вертеп – із осяйною зіркою в руках сповістив радісну новину: «Діва Марія народила Сина». В Різдвяному концерті прийняли участь вихованці Свято - Успенського храму, який організувала Ірина Рязанцева разом з церквою. Зі святом Різдва діти привітали прихожан храму і всі разом розділили радість Святого Різдва.  Аматори Нововодянського сільського будинку культури підготували для жителів села гарні колядки та щедрівки. Спочатку колядники привітали жителів села, які зібралися біля магазину й з нетерпінням чекали на колядників. Люди похилого віку з великим задоволенням слухали різдвяні та новорічні пісні. Діти одягнені в різні святкові вбрання , йшли вулицями села з музикою та піснями, вітали всіх жителів бажаючим їм здоров’я, достатку та злагоди, і отримували за це щедрі подаруночки. 
Хоч на вулиці і була непогода, але аматори Нововодянського сільського будинку культури на чолі з директором привітали багато жителів та подарували їм найщиріші побажання та прекрасний настрій, зберігаючи та дотримуючись рідних, українських традицій.
Неперевершене театралізоване дійство «Чудесна зірка в небі» в дні святкування Різдва Христового відбулося на сцені Ганнівського сільського будинку культур, який зібрав багато дітей та їх батьків. Розпочалася різдвяна казка зі щедрівками та колядками, мелодійними народними піснями, традиційно веселими різдвяними інсценівками, жартами.
Велику різдвяну програму глядачам представили: солістки Софія та Даря Вєсєлови, Тетяна Фіронова, Каринна Іванник, разом з наймолодшими учасниками свята подарували глядачам веселі таночки.  Діти разом з дорослими грали в ігри, розважалися, танцювали. Після кожного концертного номеру зал вибухав щирими оплесками, а найпопулярнішу різдвяну колядку підспівували всі глядачі: «Радуйся, ой, Радуйся, земле, Син Божий народився!» Всі учасники заходу отримали чудові подарунки. З нагоди різдвяних свят в бібліотеках району організовано низку заходів: оформлено книжкову експозицію «Різдво мандрує світом» (центральна бібліотека), виставка-інсталяція «Новорічні чудеса», (Шилівська бібліотека), книжково-журнальна мозаїка «Карусель зимових свят» (Світлівська бібліотека), розкладки літератури, тематичні полиці. Серед заходів, привернуть увагу читачів, особливо дітей і юнацтва: свято-подорож «Дивосвіт українських зимових свят» (Вірівська бібліотека), етнографічна година «З Різдвом вітаємо, здоров’я міцного бажаємо» (Шевченківська бібліотека), народознавча подорож «Добрі свята приходять в дім» (Новоукраїнська бібліотека), народознавча година «Від Різдва до Маланки звучать щедрівки та колядки» (Новодонбаська бібліотека), година народних традицій «З Різдвом Христовим, Україно» (Нововодянська бібліотека), «Радуйся земле - Зірка Різдва засіяла» (Мирненська бібліотека) та інші.






Шукати в на сайті