Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 13 січня 2017 р.

З Донбасом у серці

13 січня виповнюється 85 років від дня народження українського письменника Івана Костирі. Іван Сергійович Костиря відомий в Україні письменник, літературна діяльність якого була тісно пов'язана з краєзнавством, з оспівуванням рідної землі, місцями, де він народився, виріс, жив. Такими краями стали для письменника Дніпропетровщина та Донеччина. За своє життя Іван Костиря встиг написати й видати добрих сорок книжок для дітей та дорослих. Краєзнавча тематика особливо знайшла відображення в книгах, що вийшли в останні роки його життя. У 2002 році вийшли «Думы о Донбассе», які мовою легенд, переказів, оповідок, бувальщин розповідають про Донецьку землю, її природу, минуле й сучасне, її людей, «Слово о Донецком крае» - своєрідна літературна історія Донбасу. 
А останньою його працею стала книга «Межівська сторона» про рідну Дніпропетровщину, де він народився й ріс. Книга побачила світ у 2003 року, але її вже не побачив автор. До ювілею письменника в бібліотеках району організовано низку заходів по вшануванню пам’яті і популяризації його творів. Оформлено виставку одного автора «Іван Костиря і Донеччина» (центральна бібліотека), книжкову виставку «Світ, зігрітий любов’ю» (Світлівська бібліотека), виставку-персоналію «Териконний край» (Вірівська бібліотека), календарні виставки, тематичні полиці (сільські бібліотеки); організовано літературний портрет «Його книги, як нетлінний скарб» (Ганнівська бібліотека), літературну подорож «Мої корені на донецькій землі» (Золотоколодязька бібліотека), краєзнавчу годину «Дума про Донбас» (Святогорівська бібліотека), годину-спомин «Живе джерело літературної спадщини» (Завидокудашевська бібліотека) та інші.

Шукати в на сайті