Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 24 січня 2017 р.

Державна служба зайнятості працює і готова до змін!


20 січня 2017 року у Добропільському міському центрі зайнятості пройшла робоча нарада за участю керівництва центру зайнятості, представників ринкоутворюючих підприємств, депутатів, соціальних партнерів.
Директор центру зайнятості Вікторія Бугаєць відкрила нараду і ознайомила присутніх з напрацюваннями, які активно впроваджувала місцева служба зайнятості на протязі 2016 р. «Ми не чекаємо, коли на закон стане більш адаптованим до сьогодення, ми постійно покращуємо наші послуги, шукаємо нові шляхи для зміцнення співпраці з роботодавцями, для підвищення мотивації до праці серед клієнтів служби» - сказала вона. Учасникам наради був презентований проект змін до законодавства про зайнятість. Окремо директор зупинилась на можливостях нового сервісу «Електронна черга реєстрації безробітних», який дозволить користувачам отримувати частину послуг он лайн.  Під час проведення наради відбулася дискусія щодо необхідності реформування Служби зайнятості. Питання існування служби сьогодні та у майбутньому не викликало спірних питань, присутні погодились, що у державі повинна бути інституція, яка захистить громадян у разі безробіття, адже це роками доказано існуванням таких служб у країнах з розвинутою ринковою економікою. Громадянин, який сплачував або за якого сплачував роботодавець внески має право на матеріальне забезпечення у разі втрати роботи та її відсутності на ринку праці. Та одночасно деякі підходи у діяльності служби не відповідають сьогоденню, тому і без впровадження реформ, в першу чергу на законодавчому рівні, буде складно ефективно вирішувати питання соціального захисту від безробіття.

Шукати в на сайті