Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 12 січня 2017 р.

Вуличне освітлення – як один з елементів благоустрою населених пунктів

Вирішення соціально-економічних проблем, які турбують жителів Добропільського району, постійно знаходяться на контролі у керівництва райдержадміністрації. Незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію, яка склалася в державі на сьогоднішній день, в районі проводиться велика робота по реалізації інфраструктурних проектів. Освітлення вулично-дорожньої мережі або територій будь-яких інших об'єктів в населених пунктах є одним із елементів благоустрою, передбачених в установленому порядку Законом України «Про благоустрій населених пунктів». 
Тож питання вуличного освітлення в селах Добропільського району постійно знаходиться в центрі уваги керівництва району, сільських голів. Ні для кого не секрет, що з уст жителів району звучать дорікання та критика за неналежний стан з вуличним освітленням в деяких населених пунктах. Та проведення таких робіт вимагає досить багато часу на розроблення та затвердження проектно-кошторисної документації, проведення експертної оцінки, заміну стовбів, визначення місця для розташування світлоточок та схеми монтажу технічного обладнання для виготовлення відповідної технічної проектної документації.

Світлівський сільський голова Валентин Колосов приділяє величезну увагу розвитку населених пунктів сільської ради, реалізації різноманітних інфраструктурних проектів. Вже другий рік триває благоустрій території колишнього пустиря в центрі селища Світле, перетворення його в зону відпочинку, де планується встановити дитячий майданчик, а парк вже висаджується.. Як повідомив Валентин Колосов, кошти на благоустрій виділено із сільського бюджету, на площі в один гектар буде висаджено всього 650 дерев. Сьогодні вже висаджено 400 дерев.
Не залишає поза увагою сільський голова і питання вуличного освітлення. Напередодні Нового року жителі невеличких вулиць Донецька, Студентська та Добропільська селища Світле отримали новорічний подарунок – а саме на їх вулицях засяяли ліхтарі.
Спільними зусиллями, завдяки наданій допомозі від компанії ДТЕК у встановленні 15 світлоточок на відстані 1,3 км., за що велика вдячність керівництву компанії, така важлива для людей проблема була вирішена.
Всього на освітлення селища Світле та Красноярське для проведення всіх необхідних робіт з місцевого бюджету було виділено 260 тис. грн., за рахунок коштів ПРООН – 200 тис. грн. Маємо сподівання, що даний об’єкт не останній, що планує зробити в селі місцева влада.

Шукати в на сайті