Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 25 січня 2017 р.

Міжнародна організація з міграції проводить конкурс для громад

Конкурс грантів проходить в рамках проекту «Сприяння відновленню і сталого вирішення проблем тимчасово переміщених осіб і постраждало від конфлікту населення в Україні» за підтримки Європейського Союзу. Організатори запрошують взяти участь представників громад з Луганської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Львівської, Київської, Чернігівської, Волинської, Житомирської та Івано-Франківської областей, повідомляється на сайті представництва МОМ в Україні.
Розмір гранту - до 12 тисяч євро.
За умовами конкурсу, в громаді повинні постійно проживати не менше 500 переселенців. Також повинна зібратися ініціативна група не менше ніж з 15 осіб (обов'язково за участю соціально вразливих громадян - ВПЛ, людей з інвалідністю, національних меншин). Учасники ініціативної групи повинні скласти попередній план дій, який би допоміг згуртувати громаду.
«Також вітається участь представників різних професійних груп, місцевої влади, людей різного віку і т.д. Обов'язкове кількість внутрішньо переміщених осіб у складі ініціативної групи має становити не менше 50% від загальної кількості », - уточнюють організатори.
Для участі в конкурсі потрібно заповнити бланк заяви, який можна завантажити і відправити його підписану та відскановану копію до 29 січня на електронну адресу iomkievtenders@iom.int, вказавши при цьому в темі електронного листа «UA1-2017-012 - Формуляр».
МОМ відбере громади для оціночного візиту. За його результатами організатори визначать учасників подальших етапів проекту - вони пройдуть тренінги з розвитку громади і зможуть розробити план соціальних заходів.
«Під час тренінгів члени ініціативної групи та активні члени громади зможуть отримати необхідні знання з мобілізації ресурсів, створення команди, ведення діалогу та вирішенню конфліктів у суспільстві, - пояснюють у Міжнародній організації міграції. - Після тренінгу громади почнуть розробку плану дій соціального спрямування. Всі заходи повинні бути спрямовані на інтеграцію ВПЛ, залучення до активного громадського життя членів громади, включаючи національні меншини та етнічні групи, що проживають в її межах, а також людей з особливими потребами ».
Прикладом таких дій можуть стати нові соціальні послуги для всіх жителів (відкриття дитячої кімнати, впровадження інноваційних послуг в бібліотеці), волонтерські ініціативи (щомісячна прибирання парку, фарбування огорожі біля школи, облаштування дитячого майданчика) і т.д.
Довідки можна отримати за електронною адресою: iomkievtenders@iom.int. У темі електронного листа має бути зазначено: «UA1-2017-012- питання за конкурсом, до уваги Ганни Єрьоміної».
«Неповні анкети або анкети, які надійшли пізніше зазначеної дати, не будуть прийняті до розгляду!» - Попереджають організатори.

Шукати в на сайті