Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 20 грудня 2016 р.

"Чому так поспішає час"


           
 21 грудня 2016 року «Чому так поспішає час»- на це запитання отримана відповідь на тематичному заході у Володимирівському СБК , який відбувся для людей похилого віку, згідно плану заходів територіального центру соціального обслуговування ( надання соціальних послу) Добропільського району.
«Час»- це щось глобальне і нематеріальне. Його не можна спробувати на смак, визначити на колір. Ми ще можемо метушитися, поспішати, мчати стрімголов, а час розмірено, не зупиняючи темпу, буде відраховувати свої миті, що складаються у вічність… Час ми пов’язуємо з історією, трудовими народними традиціями і тим слідом у житті громади, який після себе залишаємо нащадкам. Ось громада с. Володимирівка і вирішила надати на розгляд до Октябрьскої сільської ради «Звернення про увічнення пам’яті видатного земляка Хаджинова М.З. шляхом висадження Алеї пам’яті та Меморіальної дошки на території Володимирівського СБК. М.З.Хаджинов (04.09.1930-12.08.2015рр) народився у с. Старогнатівка Тельманівського району Донецької обл. Закінчив сільськогосподарський технікум за фахом- агрономія- у післявоєнні роки. З 1954р працював у с. Грузьке нашого району; у 1956р заочно поступив до Дніпропетровського сільськогосподарського інституту, та з успіхом його закінчив. Миколі Захаровичу було запроновано залишитись у вищому навчальному закладі викладачем та продовжити навчання в аспірантурі, але його велике прагнення жити і працювати на Добропільщині перемогло. У 1958р Хаджинова М.З. було призначено головою колгоспу ім. Куйбишева у Добропільському районі, де він пропрацював протягом 38-ми років( до виходу на пенсію в 1996р). Загальний стаж роботи в колгоспі – 52 роки. При Хаджинові в селах споруджені Будинок культури, дитячий садок, ремонтно-технічна база для сільськогосподарської техніки, сучасний тваринницький комплекс , мости через річку, прокладені асфальтобетонні дороги, водопровід і електромережі. Ще за життя Микола Захарович заслужив любов і повагу земляків, які ласкаво називали його Батьком. Дисциплінований, завзятий, з феноменальною пам’яттю ( до кінця життя не користувався записником), вимогливий до себе і підлеглих, фахівець з великої літери, землероб, економіст , агроном , керівник, господар і просто хороша людина.
В обговоренні прийняли участь: Сацура В.М- староста села, Середа Ю.І.- депутат районної ради, Марченко Л.О.- голова ГО «Добре поле», Пітик Н.Є, Катрич О.М.- депутати районної ради V,VІ-го скликань, ветерани праці, громадські активісти.
Тематичний захід вели завзяті господарі клубного закладу родина Наталі та Анатолія Балик , за допомогою аматорського колективу «Перлини Володимирівки», 80 відсотків якого складають люди похилого віку.
Проведено бесіду «Поведінка людей похилого віку та їх емоційний стан у зимовий період», організовано фіточай(матеріальна підтримка ПрАТ «Глини Донбасу», ГО «Добре поле»).
Напередодні новорічних свят пролунали привітання, в колі своїх друзів учасники заходу виконали наостанок улюблену пісню:

                                Звивається стежиночка до рідного села,
                                Та найдорожча гілочка, де молодість пройшла,
                                 Та ниточка без вузликів, що в серці я ношу,
                                 Та найсвятіша музика, якою дорожу.
     
                                 Веде вона по споришах в калинові гаї,
                                 До верб, де ночі,не на жарт співають солов’ї,
                                 Де луг, де гайворін- трава, де гомонить струмок,
                                 Де все дитинство ожива від згадок і думок.

Шукати в на сайті