Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 13 грудня 2016 р.

День відкритих дверей на виробництві для людей з інвалідністю

Інвалідність – соціальне явище, уникнути якого не може жодна держава. В Україні, як і в усьому світі, проблема інтеграції інвалідів в суспільство є однією з актуальних соціальних проблем і метою соціальної реабілітації інвалідів є забезпечення зайнятості цієї категорії громадян. Однією з ефективних форм роботи в цьому напрямку є проведення Днів відкритих дверей на виробництві. Метою проведення таких заходів є надання можливості роботодавцю презентувати власне підприємство, а безробітним на власні очі ознайомитись із виробництвом,  вакантними робочими місцями, соціальними гарантіями для працівників. Фахівцями Добропільського міського центру зайнятості були проведені Дні відкритих дверей на виробництві для людей з інвалідністю на двох підприємствах ТОВ "ДТЕК Добропіллявугілля": ВСП «Шахтоуправління «Добропільське» та ВСП «Шахтоуправління «Білозерське». До недавнього часу вакансії для інвалідів на цих підприємствах були тільки з неповним робочим днем, а це, в свою чергу, знижувало попит з боку шукачів роботи, та на сьогодні шахтоуправління надали вакансії з повною тарифною ставкою. 

       08.12.2016 року заступник директора центру зайнятості Тетяна Яцура відкрила захід на ВСП «Шахтоуправління «Добропільське»  та поінформувала  про переваги такої форми роботи, підкреслила, що ознайомлення з професією безпосередньо на підприємстві сприяє закріпленню працівника на робочому місці. 
      Представник роботодавця  Олена Міх  почала знайомство з підприємством окресливши напрямки діяльності та перспективи його розвитку. Зазначила, що сьогодні підприємство з чисельністю працюючих понад 6000 осіб, має потребу  в  працівниках пільгової категорії, а саме людей з інвалідністю.  Пані Олена розповіла про специфіку роботи за  різними посадами, умови роботи, соціального пакету та оплати праці, проінформувала про  вимоги до кандидатів. 
       09.12.2016 року день відкритих дверей відбувся на ВСП «Шахтоуправління «Білозерське», яке надало 24 вакансії для людей з інвалідністю.  На початку заходу директор центру зайнятості Вікторія Бугаєць наголосила, що служба зайнятості завжди зосереджувала увагу на забезпеченні соціального захисту найбільш уразливих верств населення. На теперішній час для цього активно використовують новітні форми роботи, в тому числі, із застосуванням інноваційних технологій.
        Під час  заходів безробітні ставили запитання та  отримували вичерпні відповіді. Немає сумнівів, що такі заходи проходять насичено та змістовно та  є корисними шукачам роботи.
       Загалом в Днях відкритих дверей на виробництві взяли участь 22 безробітних, 4 особи отримали направлення на працевлаштування на  ВСП «Шахтоуправління «Добропільське», 5 осіб заповнили анкету та отримали направлення на медогляд для працевлаштування на ВСП «Шахтоуправління «Білозерське».


Шукати в на сайті