Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 5 грудня 2016 р.

Пріоритет служби зайнятості – турбота про людей з інвалідністю

2 грудня 2016 року в Добропільському міському центрі зайнятості в рамках Всеукраїнської Декади зайнятості для людей з інвалідністю відбувся брифінг для ЗМІ.  В Україні, як і в усьому світі, проблема інтеграції інвалідів в суспільстві є однією з актуальних соціальних проблем. Метою соціальної реабілітації інвалідів є, в першу чергу, забезпечення зайнятості цієї категорії громадян.
Вікторія Бугаєць, директор центру зайнятості, інформувала присутніх про комплекс соціальних послуг служби зайнятості, ознайомила з новітніми формами роботи з використанням інноваційних технологій. У поточному році за сприянням центру зайнятості працевлаштовано 14 осіб з числа людей з обмеженими можливостями за професіями, що є актуальними на місцевому ринку праці, а саме: головний інженер, бухгалтер (з дипломом спеціаліста), оператор комп’ютерного набору, палітурник, прибиральник території, підсобний робітник, кочегар-випалювач, машиніст (кочегар) котельної. До громадських та інших робіт тимчасового характеру були залучені 9 осіб з інвалідністю. В умовах ринкової економіки проблема зайнятості є особливо гострою. Ефективний шлях її вирішення – оволодіння професією, що користується попитом на ринку праці або набуття додаткової компетенції для кар’єрного росту. Одним з дієвих інструментів сприяння зайнятості є професійне навчання. Цією послугою було охоплено 6 інвалідів, які в подальшому були працевлаштовані. Вікторія Бугаєць наголосила, що турбота про людей завжди буде головним завданням державної служби зайнятості, а турбота про людей з інвалідністю – найбільшим пріоритетом. 

Шукати в на сайті