Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 21 грудня 2016 р.

Для тих, хто виходить на пенсію з більш пізнього часу

Особі, яка набула право на пенсію за віком відповідно до Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", але після досягнення пенсійного віку, виявила бажання працювати і одержувати пенсію з більш пізнього віку, пенсія за віком призначається з урахуванням страхового стажу на день звернення за призначенням пенсії з підвищенням розміру пенсії за віком, обчисленого відповідно до статті 27 цього Закону, на такий відсоток:
- на 0,5% - за кожний повний місяць страхового стажу після досягнення пенсійного віку у разі відстрочення виходу на пенсію на строк до 60 місяців;
- на 0,75% - за кожний повний місяць страхового стажу після досягнення пенсійного віку у разі відстрочення виходу на пенсію на строк понад 60 місяців.
При цьому підвищення розміру пенсії за неповний місяць страхового стажу не здійснюється.
Жінкам, які народилися у період по 31 грудня 1961 року. Після виходу на пенсію її основний розмір пенсії, збільшується на 2,5 відсотка за кожні шість місяців більш пізнього виходу на пенсію, починаючи з 55 років до досягнення ними 60-річного віку.
Приклад: жінці, яка народилась 03.12.1957, у віці 56,6 років призначено пенсію за віком. Період з 55 років до встановленого пенсійного віку складає 18 місяців. Розмір пенсії було збільшено на 7,5 % (18/6*2,5%). 

Шукати в на сайті