Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 6 квітня 2017 р.

В центрі уваги - організація тимчасової зайнятості молоді під час літніх канікул


Протягом учнівського року діти старанно вчаться і отримують знання, але з настанням літніх канікул у них з’являється вільний час і молодь не проти працювати. Адже праця – це й невеличка фінансова незалежність від батьків, й можливість спробувати власні сили. Одним з дієвих засобів тимчасового працевлаштування учнів старших класів є оплачувані громадські роботи, які мають суспільно-корисну спрямованість. У 2016 році 41 учень працював на громадських роботах по благоустрію у м.Добропіллі. Діти не тільки отримали заробітну плату за свою працю, а й доклали власних зусиль щоб наше місто було чисте та затишне.

Для вирішення питання організації громадських та інших робіт тимчасового характеру для учнівської молоді у 2017 році в Добропільському міському центрі зайнятості 05 квітня 2017 року відбулося засідання робочої групи щодо вирішення питання надання якісних соціальних послуг неповнолітнім особам та дітям (сиротам), які позбавлені батьківського піклування. У засіданні взяли участь: заступник голови райдержадміністрації, директор центру зайнятості, начальники Служб у справах дітей Добропільської міської ради та Добропільської РДА, директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціаліст районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівці центру зайнятості.
Відкрила засідання директор Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Бугаєць, яка підкреслила, що тимчасова зайнятість молоді під час літніх канікул є важливим інструментом сприяння зайнятості. Акцентувала увагу що фінансування громадських робіт для учнівської молоді здійснюється за рахунок місцевих бюджетів.
Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ганна Агішева поділилася досвідом з організації громадських робіт для учнівської молоді у 2016р. Розповіла про дієву співпрацю Добропільської міської ради та соціальних служб у вирішенні тимчасової зайнятості учнів підчас літніх канікул.
Заступник голови райдержадміністрації Наталя Перекотій підтримала ініціативу і зазначила, що потрібно розробити дієвий механізм створення робочих місць для працевлаштування учнівської молоді та їх фінансування у районі.
Під час засідання жваво йшло обговорення проблемних питань, присутні вирішили докласти власних зусиль, щоб і у 2017 році учнівська молодь мала можливість працювати під час літніх канікул.

Шукати в на сайті